Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΑΣΟΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ : ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ

Οι προσπάθειές μας, για να σωθεί "το κόσμημα της Μεσογείου"
Ερωτήματα γεννά η καθυστέρηση της Μηνυτήριας Αναφοράς, της ΟΚΕ, για "τον Αστέρα Βουλιαγμένης" Η προκαταρκτική εξέταση απέδειξε ότι η όλη έκταση, 400 και πλέον στρεμμάτων, είναι Δημόσιο ΔάσοςΣε δικονομικούς σκοπέλους σκοντάφτει διαρκώς η προσπάθεια της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), για να χυθεί άπλετο φως στο μείζον σκάνδαλο της παραχώρησης, αντί ευτελούς τιμήματος, της Ελληνικής Ριβιέρας, του πιο ακριβού, δηλαδή, παραθαλάσσιου “φιλέτου” της Μεσογείου, του Αστέρα Βουλιαγμένης, σε Τουρκοαραβικό σχήμα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του ζητήματος, η ΟΚΕ έχει καταθέσει δύο Μηνυτήριες Αναφορές, γι' αυτό το θέμα, μια προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα και μια προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με κοινοποίηση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών. Από τις δύο αυτές Μηνυτήριες Αναφορές, όμως, μόνο η δεύτερη προχώρησε αυτή προς τον... Εισαγγελέα Πλημμελ/κών, την οποία είχε χρεωθεί ο Εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης. Η πρώτη μας Μηνυτήρια Αναφορά, που είχε χρεωθεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, έχει παραμείνει στα χέρια του, ανενεργή, καθόσον, όπως μας ενημέρωσε και προφορικά, κατόπιν επίσκεψής μας, δεν επελήφθη του θέματος, γιατί θεωρεί σαν προϋπόθεση, για την παρέμβασή του, την ύπαρξη απόφασης του Σ.τ.Ε., που να αποφαίνεται ότι η έκταση είναι δασική, κάτι το οποίο είναι και ο βασικός μας ισχυρισμός. Την άποψη αυτή αντικρούει, με τεκμηριωμένη κατάθεσή του, ο πρώην Γενικός Δ/ντής Δασών Ελευθέριος Φραγκιουδάκης, ο οποίος έχει καταθέσει και ενόρκως, στη σχετική Δικογραφία, κατόπιν προσκλήσεώς του, ότι:

"Η χερσόνησος του Μικρού Καβουρίου, παρά την Βουλιαγμένη, ενδεικτικού εμβαδού 380-440 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν και οι Τουριστικές εγκαταστάσεις του Αστέρα Βουλιαγμένης, ήταν από της απελευθερώσεως από τον Τουρκικό ζυγό και ιδρύσεως του Νεοελληνικού Κράτους, δασοσκεπής με χαλέπιο πεύκη και κατάφυτος με δασική βλάστηση, χαρακτήρας που, ως επί το πλείστον, διατηρείται μέχρι σήμερα, όπου δεν έχει γίνει αλλαγή χρήσης. Με τον χαρακτήρα του Δάσους αποτυπώθηκε και κατά το 1885 περίπου από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, σε σχετική χαρτογράφηση, που διενήργησε για λογαριασμό του, ο Γερμανός Αρχαιολόγος Kaupert, στον χάρτη VARI και με τον ίδιο χαρακτήρα εμφανίζεται η περιοχή, σε αεροφωτογραφήσεις, ετών λήψης 1938 και 1945, χωρίς μάλιστα ανθρωπογενείς επεμβάσεις. Με βάση όσα κατέθεσα, εκτιμώ ότι η καταγγελία της ΟΚΕ έχει ερείσματα, στα όσα πράγματι συνέβησαν στην περιοχή και ότι θα πρέπει να προληφθεί ενδεχόμενη αργότερα απαίτηση του επενδυτή, για αποζημίωσή του, από το Δημόσιο, αν τελικά η Διοικητική Δικαιοσύνη, κρίνει άκυρη και παράνομη την εν λόγω επένδυση, στη συγκεκριμένη περιοχή, για όλους τους λόγους που προανέφερα”. 

Της κατάθεσης Φραγκιουδάκη προηγήθηκε η προώθηση της υπόθεσης, από τον έτερο Εισαγγελέα Γεώργιο Νούλη, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τη σχετική προκαταρκτική εξέταση, αποστέλνοντας την Δικογραφία, προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για τα περαιτέρω. Παρά ταύτα ο συγκεκριμένος φάκελος της Δικογραφίας αν και βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2014 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για προσδιορισμό ΕΓ παρέμενε μέχρι πρότινος στα αζήτητα και όταν η ΟΚΕ ζήτησε να πληροφορηθεί για την πρόοδο ή όχι της διαδικασίας, οι αρμόδιοι Δικαστικοί υπάλληλοι μάς ενημέρωσαν ότι δεν έχει προχωρήσει “για λόγους φόρτου εργασίας”. 

Πιο συγκεκριμένα, μετά από πιεστικές ερωτήσεις μας, οι αρμόδιοι υπάλληλοι μάς απάντησαν ότι η σειρά της εν λόγω δικογραφίας είναι μετά από τέσσερα χρόνια! Κατόπιν τούτου, η ΟΚΕ κατέθεσε αίτηση επίσπευσης, στην Εισαγγελία, επειδή η υπόθεση έχει τεράστια σημασία για την Εθνική Οικονομία και επειδή δεν γνωρίζουμε τι απαιτήσεις θα εγείρουν οι “επενδυτές”, μετά την καθ' όλα διαφαινόμενη ανάκληση της απόφασης, η διαδικασία της οποίας θα διανύσει μακρύ χρονικό διάστημα, οπότε οι απαιτήσεις τους θα μεγαλώνουν, επί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου. 

Η υπόθεση, αυτή τη στιγμή, μετά τις συνεχείς οχλήσεις μας, βρίσκεται στα χέρια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίου, που έχει τοποθετήσει χρονικά, τη λήψη της σχετικής απόφασης, για το Νοέμβριο του 2014, όπως πληροφορηθήκαμε από την αρμόδια Γραμματεία. Υπενθυμίζουμε ότι από 11/6/14 ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος κατονόμασε, με υπόμνημά του, το πρώην Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ και τους πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ιωάννη Σγουρό και πρώην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Καράμπελα, σαν υπαίτιους, για την παραχώρηση των τετρακοσίων (400), περίπου, στρεμμάτων, Δημόσιου Δάσους, μαζί με τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, για να αναδειχθούν όλες οι διαστάσεις και όλες οι πτυχές του μείζονος αυτού σκανδάλου αλλά και της προετοιμαζόμενης εκχώρησης ολόκληρης της παραλιακής ζώνης Αργοσαρωνικού (από το ύψος του Δέλτα Φαλήρου έως το Σούνιο) σε ξένα συμφέροντα.


Το ανάρτησα από http://ixnilatis.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: