Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΑΘΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει στην ιταλική εφημερίδα «Iλ Φάτο Κουοτιντιάνο» ότι, «η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μεγαλύτερη πολιτική ολοκλήρωση, διαφορετικά θα αυξηθούν οι εθνικισμοί». 

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας σχετικά με τις πρόσφατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «πρέπει να διασφαλισθεί το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται, ώστε να εισακουσθεί η φωνή τους, διότι αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας. Αλλά οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να γίνονται όσο γίνεται με μεγαλύτερη ηρεμία, χωρίς βία, ώστε να προστατεύεται και η ασφάλεια όλων των πολιτών».

Σε ότι αφορά την οικονομική κρίση στη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε: «Η Ευρώπη έχει οπωσδήποτε τις ευθύνες της, διότι είμαστε μέσα σε ένα σύστημα- εκείνο της ευρωζώνης- το οποίο παρουσιάζει ουσιαστική έλλειψη ισορροπίας. Και η Ιταλία έχει υποστεί, στη φάση αυτή, τις σχετικές συνέπειες. Αν δεν βελτιώσουμε το όλο σύστημα, αν δεν κινηθούμε προς μια βαθιά ολοκλήρωση, προς μια μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και συνεργασία για να γίνει η Ευρώπη πιο δημοκρατική, θα έχουμε περισσότερες εντάσεις, εθνικισμούς, περισσότερη ξενοφοβία και πιστεύω ότι αυτό θα καταστρέψει την Ευρώπη».

Σχετικά με τη «Χρυσή Αυγή», ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει πως «όταν μια χώρα διέρχεται κρίση, ξεφυτρώνουν λαϊκιστές, οι οποίοι οικοδομούν την καριέρα τους πάνω στον φόβο, στην ανασφάλεια και δεν κοιτάζουν τα πραγματικά προβλήματα, που δεν είναι, βέβαια, το να σκοτώνεις τους μετανάστες- όπως έκαναν κάποιοι- αλλά να γίνει κανείς πιο ανθρώπινος, να στηρίξει την ολοκλήρωση, ώστε να ενισχυθούν η αλληλεγγύη και η ισότητα».

Σημειώνουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε επισκεφθεί προ ημερών την Ιταλία και έλαβε μέρος σε συνέδριο αφιερωμένο στην «παρακμή της Δημοκρατίας», το οποίο οργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας.
 

Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: