Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ "ΚΡΙΜΑ" ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ

Το «κρίμα» του πρώην υπουργού…Με ένα κείμενο 224 λέξεων που ανήρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο απαντά σε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Χαριλάου Τρικούπη, όπως διατυπώθηκαν σε χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που εκδόθηκε μόνο και μόνο για να «απαντήσει» στον Θάνο Μωραΐτη, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Σωκράτης Ξυνίδης.

Υπό τον τίτλο «κρίμα», ο πρώην υπουργός καλεί τους συντάκτες της ανακοίνωσης να πουν τα ονόματα αυτών που ισχυρίζονται ότι υπονομεύουν την προσπάθεια του λαού και ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και των συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών, περιγράφοντας στο κείμενό του, χωρίς να τον κατονομάζει, ως έναν από αυτούς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αν έχουν τα κότσια ας πουν και ονόματα. Να πουν στον ελληνικό λαό -τον οποίο επικαλούνται - ποιοί "υπονομεύουν την προσπάθειά του". Μήπως αυτοί που σέρνουν τη χώρα στις πολύ πιθανές πρόωρες εκλογές προκειμένου να παίξουν το τελευταίο χαρτί παραμονής στην εξουσία με πρόσχημα την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας; Ποιοί "ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ .... στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών"; Μήπως αυτοί που απογειώνονταν από τις Κάννες για Αθήνα Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσγειώνονταν καμικάζι της αποδόμησης της ελληνικής κυβέρνησης από τους Μέρκελ-Σαρκοζί; Αυτοί που τη μια μέρα επιχειρηματολογούσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέρ της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επόμενη καταφερόντουσαν κατά της απόφασης αυτής;», ρωτά ο κ.Ξυνίδης, συμπεραίνοντας ότι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Όσο για το επιχείρημα ότι το 2015 δεν είναι 2009-2010, απαντά ότι είναι πολύ χειρότερα, κάνοντας λόγο για περιρρέοντα ‘φασισμό’ και σχολιάζοντας πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στον υπέρμαχο του παλαιοκομματικού κατεστημένου στη χώρα. Εκφράζει δε την ελπίδα του στις επερχόμενες εκλογές να μην χρησιμοποιήσει τον τίτλο του ΠΑΣΟΚ. Να επιλέξει αυτόν της ΔΗΠΑΡ ή κάποιον άλλο, αφήνοντας τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ …στην καρδιά μας.


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: