Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

«είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα γιατί μας ενδιαφέρει το εθνικό συμφέρον»

Υπέρ της συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εμφανίστηκε στην ΚΟ του κόμματός του ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγη ώρα πριν από την κρίσιμη πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή.
 Δήλωσε μάλιστα πως περιμένουν ως την τρίτη ψηφοφορία προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση που συνδέει την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διαπραγμάτευση και την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που ζητά ήδη από το 2012, αλλά και πως «είμαστε έτοιμοι να τα συζητήσουμε όλα γιατί μας ενδιαφέρει το εθνικό συμφέρον»…

Ζητώντας στην πραγματικότητα τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι «θέλουμε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας», αφού «θεωρούμε ότι οι εκλογές είναι βλαπτικές», σημειώνοντας πάντως ότι δεν τις φοβούνται. Άλλωστε «Και σε αυτές, αλλά και μετεκλογικά θα λειτουργήσουμε ως εγγυητής της σταθερότητας», όπως είπε με νόημα, τονίζοντας την σημασία που έχει η ενότητα του χώρου. Στέλνοντας σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης, παρακαλώντας πάντως και τους παρευρισκόμενους βουλευτές να κάνουν το ίδιο, αφού «δεν είναι σωστό να ακυρώνουμε εμείς το πολιτικό μας κεφάλαιο», όπως είπε.

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η προεδρική πλειοψηφία δεν ταυτίζεται εξ ορισμού με την κυβερνητική πλειοψηφία», αξιώνοντας και πάλι την συναίνεση της αντιπολίτευσης στην προεδρική εκλογή και καλώντας παράλληλα στην συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης την επόμενη μέρα. «Σεβόμαστε όλοι μας τη δίμηνη παράταση; Θέλουν, θέλουμε ως έθνος να ολοκληρώσουμε την τελευταία αναθεώρηση-διαπραγμάτευση για να περάσουμε στην επόμενη σελίδα; Θα ψηφίσουμε με συναίνεση και συνευθύνη τις αναγκαίες ρυθμίσεις στη Βουλή; Γιατί πρέπει να έχουμε Βουλή για να γίνει αυτό εμπροθέσμως. Θα αρχίσουμε τις σοβαρές συζητήσεις για το χρέος που είναι βιώσιμο και πρέπει να γίνει ακόμα πιο βιώσιμο;», είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι ο λαός κρατά το κλειδί των εξελίξεων και πως υπάρχουν ακόμα περιθώρια συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού αποδίδει τις οικονομικές συνέπειες για την χώρα στην πολιτική αβεβαιότητα, όπως διαμορφώνεται.

Ζήτησε τέλος –με αφορμή και τις τελευταίες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων- σεβασμό από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, στον ελληνικό λαό και τις επιλογές του. 


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr
Ελλάδα μπορεί να επαναφέρει στην ευρωζώνη την αστάθεια μέσω του κινδύνου μετάδοσης των επιπτώσεων της κρίσης χρέους, παρατίθενται οι δηλώσεις στελεχών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που είναι ξεκάθαρες ως προς τις προθέσεις του Βερολίνου. «Εάν ο Τσίπρας έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όσα υπόσχεται η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση» προειδοποιούν. Η γερμανική εφημερίδα απηύθυνε επίσης στις ίδιες ανώνυμες πηγές του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών το ερώτημα αν υπάρχει «Σχέδιο Β» του Βερολίνου για μια τέτοια εξέλιξη. «Δεν χρειαζόμαστε νέα σχέδια, έχουμε ήδη τα παλιά σχέδια, που μιλούν για απομόνωση του ελληνικού οικονομικού συστήματος», ξεκαθάρισαν οι συνεργάτες του κ.Σόιμπλε, εννοώντας το σενάριο του Grexit, δηλαδή της εξόδου από το ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://papaioannou-giannis.net/2014/12/17/%cf%83%cf%8c%ce%b9%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%83%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%bf-%ce%b1%ce%bd-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b5%cf%84%ce%b5/ | papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: