Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Πιερ Μοσκοβισί μετά τη σειρά συναντήσεων με υπουργούς της κυβέρνησης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα, τόνισε ότι δεν αμφισβητείται πλέον η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Η σχετική διευκρίνιση ήλθε λίγες ώρες μετά την αμφίσημη αναφορά του Γάλλου επιτρόπου, με την οποία άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο Grexit, λέγοντας πως θα ήταν «κρίμα» να συμβεί αυτό.


Έχοντας δίπλα του τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε πως η Κομισιόν δεσμεύεται να στηρίξει την Ελλάδα στην εφαρμογή των απαραίτητων αλλαγών. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η τρέχουσα αξιολόγηση της τρόικας πρέπει να ολοκληρωθεί το «συντομότερο δυνατό».

«Οι προσπάθειες των Ελλήνων άρχισαν να αποδίδουν, είναι ώρα να περάσουμε στην επόμενη φάση» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί.

Εξήγησε πως οι μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα είναι απαραίτητα καθότι η πρόοδος, παρότι «πολύ μεγάλη», δεν ήταν «αρκετά γρήγορη» ώστε να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση με την τριμερή και συμπλήρωσε πως η τρόικα δεν απαιτεί «ανέφικτες μεταρρυθμίσεις» από την Αθήνα. «Δε ζητάμε το φεγγάρι, ζητάμε χρήσιμες αλλαγές», είπε.

Όσον αφορά στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ανοιχτός σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες «τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες», αποσαφηνίζοντας πως η επίσκεψή του στην Αθήνα δεν έχει πολιτική χροιά. «Είμαι ουδέτερος [...] Η επίσκεψή μου δεν στοχεύει να στηρίξει ή να μειώσει οποιονδήποτε», επισήμανε.

Ερωτηθείς αν η Ευρώπη είναι έτοιμη να συνεργαστεί με μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μοσκοβισί έμεινε πιστός στον ουδέτερο ρόλο και απάντησε πως αυτές είναι αποφάσεις που θα λάβει ο ελληνικός λαός και η ελληνική Βουλή.

Υπογράμμισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «σύμμαχοι» της Ελλάδας και πως πιστεύει πως η Ευρώπη χρειάζεται μια «ισχυρή Ελλάδα».


Το ανάρτησα από http://www.egiakoumis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: