Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΈΛΑΧΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

''Σε εμάς έλαχε ο κλήρος'' συνήθιζε να απαντά ο Πρόεδρος στο σύνθημα ''ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται''.

Δεν ήταν αυταρέσκεια.
 

Ήταν προειδοποίηση.

Ο Ανδρέας ανήκει σε κείνη τη σπάνια κατηγορία των Ηγετών που ταυτίζονται με μια ολόκληρη εποχή.


Για να συμβεί αυτό, πρέπει να συμπέσουν οι ώριμες κοινωνικές συνθήκες (ο ''κλήρος'') και ο Ηγέτης που θα τις αντιληφθεί έγκαιρα και θα έχει το θάρρος, το όραμα, τους συνεργάτες αλλά και την τύχη με το μέρος του.
 


Ο Ανδρέας είχε το θάρρος και το όραμα, δεν είχε ούτε πολλούς ικανούς συνεργάτες, ούτε με το μέρος του την τύχη.
 

Άφησε όμως τη σφραγίδα του στην εποχή του, άλλαξε την πορεία της Ελλάδας και, κυρίως, απέδειξε ότι η μοιρολατρεία και ο ραγιαδισμός δεν είναι μονόδρομος.
 

Έχουν περάσει ήδη κοντά είκοσι χρόνια από τότε που πορευόμαστε χωρίς τη φυσική του παρουσία, αλλά πάντα με τις Ιδέες του και με την Πίστη του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία.
 

Η δικιά μας γενιά, σε αυτά τα χρόνια, μεγάλωσε.
 

Κάποιοι ωριμάσαμε.
 

Κάποιοι γέρασαν πριν την ώρα τους.
 

Όχι στο σώμα, στην ψυχή.
 

Σκορπίσαμε στους τέσσερις ανέμους.
 

Αλλά όσες και όσοι δε γεράσαμε, όπου κι΄αν βρισκόμαστε κομματικά, γεωγραφικά, επαγγελματικά, διατηρούμε -το ξέρω- μια αίσθηση πως ανήκουμε σε μία οικογένεια.
 

Γι΄αυτό, θέλω να πω ''καλή επιτυχία'' σε όλες και όλους τους υποψήφιους της οικογένειάς μας, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ με την επιλογή τους.
 

Η δική μου επιλογή είναι νομίζω φανερή εδώ και πολύ καιρό.
 

Μπορούμε να συζητάμε μέρες, μήνες, χρόνια για τα αίτια που μας οδήγησαν ως εδώ, να έχουμε τη μία ή την άλλη γνώμη για το ποιός έφταιξε περισσότερο, αλλά σε δύο πράγματα πρέπει να συμφωνήσουμε.
 

Το πρώτο είναι ότι, άσχετα με τις υποκειμενικές ερμηνείες, αυτή τη φορά, ο ''κλήρος'' έλαχε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Τσίπρα.
 

Το δεύτερο είναι ότι η θέση μας είναι δίπλα και όχι απέναντι στην επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού μας.
 

Η ιστορική κακοφωνία της συγκυβέρνησης με τη δεξιά, πρέπει να τελειώσει οριστικά.
 

Η Παράταξη, αν θέλει να έχει λόγο ύπαρξης, πρέπει να ξαναβρεί την ψυχή της.
 

Και η ψυχή της είναι οι μη προνομιούχοι, είναι οι άνθρωποι που σήμερα βιώνουν την απαξίωση της ζωής τους στο όνομα όχι της ''εθνικής σωτηρίας'', αλλά της διατήρησης της κλεπτοκρατίας που κατέστρεψε και την οικονομία και την Κοινωνία.
 

Δε θα βρεθούμε όλοι στην ίδια κάλπη την Κυριακή.
Αλλά πρέπει να βρεθούμε ξανά από τη Δευτέρα.
 

Για να μιλήσουμε όχι για το χθες, αλλά για το Αύριο.
 

Για να στηρίξουμε την Ελπίδα που γεννιέται ξανά στην Πατρίδα μας.

Το ανάρτησα από https://www.facebook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: