Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΙΣΧΥΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Φίλες και φίλοι,


Βρισκόμαστε στη στιγμή της αλήθειας, λίγο πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης και, με τα έως τώρα δεδομένα, η δημιουργία αυτοδύναμης κυβέρνησης δεν φαίνεται πιθανή.

Ο τόπος, ούτως ή άλλως, δεν έχει ανάγκη από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Ο κόσμος, όπως έδειξαν οι επαναλαμβανόμενες εκλογές του 2012 αλλά και οι δημοσκοπήσεις, θέλει μια κυβέρνηση που να μπορεί να σταθεί απέναντι στους δανειστές, να θέσει «κόκκινες γραμμές» και να τους αναγκάσει να δεχθούν την καλύτερη δυνατή λύση. Μόνο μια κυβέρνηση με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και συμμετοχή πολιτικών δυνάμεων θα μπορέσει να το πράξει αυτό.Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει το κόμμα που θα αναδειχθεί πρώτο να συνεργαστεί με το δεύτερο ή το τρίτο κόμμα τουλάχιστον.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, εδώ και πολύ καιρό, έχουν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους - αν υπήρξε ποτέ.

Συνεπώς, η ψήφος στο 3ο κόμμα δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Τα προσωποπαγή, «αρχηγικά» κόμματα (Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΙΔΗΣΟ) δεν μπορούν να δώσουν τη σταθερή κυβέρνηση που χρειάζεται η Ελλάδα στην παρούσα κατάσταση. Έχει αποδειχθεί ότι στις δύσκολες αποφάσεις και στις κρίσιμες ψηφοφορίες αυτοδιαλύονται στα εξ ων συνετέθησαν, δημιουργώντας πλείστες παρενέργειες.

Η ψήφος σε αυτά τα κόμματα είναι χαμένη ψήφος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει συλλογικά όργανα και δεν ανήκει σε κανέναν «αρχηγό» γεγονός που σεβάστηκε ακόμα και ο ίδιος ο ιδρυτής του, Ανδρέας Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης «έβαλε πλάτη» σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για να κρατήσει τη χώρα όρθια, χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Είναι το μοναδικό κόμμα που απέδειξε με πράξεις και όχι μόνο με λόγια ότι είναι ο βασικός πυλώνας της σταθερότητας και μια φωνή που υπερασπίστηκε και πάντα θα υπερασπίζεται το κοινωνικό συμφέρον, όσο οι πολίτες της δίνουν δύναμη.

Καλώ όλους εσάς, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Δωδεκανήσου, να δώσετε ισχυρή στήριξη στο ΠΑΣΟΚ για να μπορεί από θέση ισχύος να παίξει το ρόλο του εγγυητή της ομαλότητας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, με θετικό όμως πρόσημο.

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός
Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Δωδεκανήσου - ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: