Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Για τις 15 Μαΐου ορίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου του κόμματος, που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Bαγγέλης Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, όταν υποστήριξε τη θέση της να διεξαχθεί πρώτα Εθνική Συνδιάσκεψη Θέσεων, στη συνέχεια να γίνει η εκλογή νέου προέδρου και μετά να ακολουθήσει το Συνέδριο.Η Γεννηματά είπε ότι «εκφράζει σαφή και αμιγώς πολιτική διαφωνία», συνοψίζοντας τη θέση της στο ότι «το συνέδριο που διοργανώνεται με αυτά τα χαρακτηριστικά από τον απερχόμενο πρόεδρο δεν οδηγεί σε ανασύνταξη της παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικράτησε στη συνεδρίαση η θέση ότι το ΠΑΣΟΚ πρώτα απ' όλα έχει ανάγκη από ένα συνέδριο, που θα καθορίσει τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική του, τις συμμαχίες του, στα πλαίσια του χώρου της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και ότι από εκεί και πέρα, με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν, να εκλεγεί από τη βάση το καταλληλότερο πρόσωπο που θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, στην πρόταση που κατέθεσε και υποστηρίζει η Γεννηματά αναφέρεται ότι οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν στη βάση του καταστατικού.

Μίλησε για διαδικασία πολιτικού διαλόγου που πρέπει να γίνει σε βάθος και να κορυφωθεί με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, διαδικασία κατά την οποία οι υποψήφιοι πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών.

Αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει η εκλογή του Προέδρου από τη βάση και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να ακολουθήσει θεσμικά καταστατικό Συνέδριο με επανιδρυτικά χαρακτηριστικά και εκλογής των νέων οργάνων του κόμματος.

Στη βάση αυτής της πρότασης ζήτησε «να πούμε όχι σε μια εικόνα εσωστρέφειας που βγαίνει προς τα έξω και μάλιστα επί της διαδικασίας» και «να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχουν «δεύτερες σκέψεις, κωλυσιεργία, μεθοδεύσεις και «"βυζαντινισμοί" χωρίς Βυζάντιο», παρά μόνο καθαρές σχέσεις και λύσεις.

«Μόνο με τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις και συνεννοήσεις μπορούμε να υπερβούμε τις δυσκολίες και όχι με συγκυριακές τεχνητές πλειοψηφίες οργάνων. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση σχετικά με το Συνέδριο, κ. Βενιζέλος είπε ότι αν δεν συμφωνεί το Πολιτικό Συμβούλιο με την εισήγηση που έκανε, παραιτείται τώρα.

Αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι η σχετική αναφορά αποτελούσε ουσιαστικά την κατακλείδα απάντησης που έδωσε ο κ. Βενιζέλος προς την Γεννηματά, καθώς, όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι με την τοποθέτηση της η Γεννηματά άφηνε να εννοηθεί πως ο ίδιος πηγαίνοντας το Συνέδριο τον Μάιο δεν θέλει να αποχωρήσει από την ηγεσία.

Κάτι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε προσβλητικό και ότι στερείται ηθικής βάσης. «Είναι απαράδεκτο, είναι ανήθικο, δεν σου επιτρέπω τέτοιους υπαινιγμούς» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θα σου επιτρέψω να βγεις πρόεδρος για να φέρεις πίσω τον Παπανδρέου! Πες μας γιατί ήταν στη συγκέντρωση σου ο Λαλιώτης και ο Κακλαμάνης;» ρώτησε την Φώφη Γεννηματά για να εισπράξει την απάντηση: «Και στη δική σου στο Σπόρτινγκ ήταν...»

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι Συνέδριο βαθιά πολιτικό, που θα δώσει το στίγμα του χώρου, ιδεολογικό και αυτοπροσδιοριστικό συνέδριο, το οποίο δεν πρέπει να επιτραπεί να μαραζώσει μέσα από μηχανιστικές προσεγγίσεις.

Ως προς τον οδικό χάρτη στην πορεία προς το συνέδριο, κατά τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε η σύγκληση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (27 ή 28 Φεβρουαρίου) που, μετά την εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου, θα καθορίσει τις διαδικασίες προς το Συνέδριο.

Επιπλέον αποφασίστηκε η σύγκληση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, στο διάστημα μεταξύ 15- 20 Μαρτίου. Αυτή θα αποτελείται, εκτός από τα μέλη της ΚΠΕ και τους βουλευτές, από τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών, τη Γραμματεία της Δημοκρατικής Παράταξης, τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τους δέκα πρώτους κατά κατάταξη σταυρών υποψήφιους ευρωβουλευτές και από τους σημερινούς υποψήφιους βουλευτές ως εξής: τις περιφέρειες που έχουν έως 3 έδρες θα εκπροσωπεί ο πρώτος, τις περιφέρειες από 4-7 έδρες θα εκπροσωπούν οι δύο πρώτοι, τις περιφέρειες από 8- 12 έδρες θα εκπροσωπούν οι τρεις πρώτοι και από εκεί και πάνω οι τέσσερις πρώτοι.

Το μητρώο μελών που θα πάρουν μέρος στις διαδικασίες και στο Συνέδριο θα συγκροτηθεί από μηδενική βάση στο διάστημα μετά την ΚΠΕ έως τις 30 Απριλίου. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι μετά το συνέδριο σε εύλογο χρόνο θα γίνει και η εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση.

Το ανάρτησα από http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: