Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΤΕ: ΟΙ «ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ», ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ Η ΈΡΕΥΝΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ 4,9 ΔΙΣ.


Τον ύπνο τους έχουν χάσει σημαντικά τραπεζικά στελέχη της πρώην ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που μεγαλούργησαν τα προηγούμενα χρόνια και έζησαν… ζωή χαρισάμενη στα ηγετικά κλιμάκια της οδού Πανεπιστημίου, από την έρευνα που διεξάγεται από τις αρχές και τον νυν υπουργό για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη.

Η έρευνα «ακουμπάει» Διοικητές, υποδιοικητές, μεγαλοδιευθυντές και μέλη επιτροπών χορηγήσεων που φέρονται να στήριζαν μεγαλοεπιχειρηματίες με δάνεια που ουσιαστικά, βάσει της οικονομικής εικόνας ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να πάρουν!

Εργολάβοι φίλοι και Χρηματιστηριακά παιχνίδια
Το ποσό είναι τεράστιο, φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ, και σε αρκετές, τις σοβαρότερες περιπτώσεις, οι δανειολήπτες σχετίζονται με πρόσωπα των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ που είχαν εμπλοκές και με ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για συγγενικά πρόσωπα που ευνοήθηκαν πολύ, όταν άλλοι επιχειρηματίες εκλιπαρούσαν για μια χρηματοδοτική τόνωση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για εντοπισμό περιπτώσεων με δάνεια που ξεπερνούν τα 4,9 δισ. και έχουν χορηγηθεί από την ΑΤΕ
 

παράνομα, δηλαδή χωρίς οι δανειολήπτες να πληρούν τις προϋποθέσεις να τους δοθούν.

Μπλεγμένα πολλά πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη

Και δεν μιλάμε για «φυσιολογικές» περιπτώσεις επισφαλών δανείων, αλλά σε περιπτώσεις που στοιχειοθετείται απιστία σε βάρος της Αγροτικής Τράπεζας και υποκρύπτουν σκάνδαλα με μίζες πολλών εκατομμυρίων.

Τα θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ ήταν ένας από τους τελευταίους ογκώδεις φακέλους που άνοιξε ο Παναγιώτης Νικολούδης, ως πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, προτού αναλάβει το υπουργείο Επικρατείας κατά της διαφθοράς, και τώρα ο έλεγχος συνεχίζεται με την καθοδήγηση του σημερινού προέδρου της αρχής Παναγιώτη Παντελή και αφορά τη χρονική περίοδο 2001 – 2009, πιάνει δηλαδή πρόσωπα που εμπιστεύθηκαν οι ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ, επί Κώστα Σημίτη, όσο και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, επί Κώστα Καραμανλή!

Τώρα που σφίγγει γύρω τους ο κλοιός, ορισμένα στελέχη, σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες, «δίνουν» τους πιο πάνω και φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν ότι «ενεργούσαν βάσει εντολών» μια δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά γιατί… τα τους αντικαθιστούσαν!

Μεγάλες περιουσίες και καταθέσεις
Το μείζον ζήτημα είναι ότι η ΑΤΕ επιβάρυνε με πολλά δισεκατομμύρια τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς διαχωρίστηκε σε καλή και κακή τράπεζα και τις υποχρεώσεις της κακής ανέλαβε το Δημόσιο, μέσω των χρημάτων που διέθεσε το ΤΧΣ.

Οι υπόλοιπες υποθέσεις θαλασσοδανείων (Proton Bank – Λαυρεντιάδη, FBB – Ρέστη, οι οποίες έχουν εκδικαστεί και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Φιλιππίδη, η οποία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει) που έχουν διαλευκανθεί ωχριούν μπροστά σε αυτήν της ΑΤΕ, γατί αφορούν παράνομα δάνεια που δεν ξεπερνούσαν το 1 δισ., ενώ για την Αγροτική αγγίζουν τα 5 δις!

Είναι μεγάλες και «πολύχρωμες» οι Μίζες…
Πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπλοκές συγγενικών προσώπων βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών, ακόμα και υπουργών και πολύ υψηλών προσώπων στο πρότυπο μιας «εναλλαγής της σιωπής» σε συνθήκες ΟΜΕΡΤΑ και «πολύχρωμης διακομματικής συμμορίας», και δεν αποκλείεται να έχουμε συγκλονιστικές εξελίξεις που θα κάνουν πάταγο.

Ήδη, διακριτικά ελέγχονται αρκετά πρόσωπα, τα οποία εμφανίζουν τεράστιες περιουσίες και καταθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, ενώ οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη off shore στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τεράστια ποσά από ΜΙΖΕΣ!



Tο ανάρτησα από http://kallikratis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: