Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ: ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΈΝΑ ΈΘΝΟΣ ΥΠΟ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΈΚΑΝΕ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Δεν θα σχολιάσω το πνεύμα και την απόγνωση της επιστολής Τσίπρα στη Μέρκελ και τους συνειρμούς που προκαλεί. Κι αυτό γιατί σέβομαι το ζόρι του πρωθυπουργού που με άδεια τα ταμεία έβλεπε στις 15 Μαρτίου μπροστά του τα βράχια της στάσης πληρωμών ή της χρεοκοπίας.

Δεν θα σχολιάσω το πνεύμα της επιστολής αν και ο Τσίπρας έχει προσωπική ευθύνη για τα όσα ειπώθηκαν από υπουργούς του εναντίον της Γερμανίας, της ίδιας της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Ναζί τους ανέβαζαν, ναζί τους κατέβαζαν διάφοροι άφρονες υπουργοί, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και οι γνωστοί ποντικοί των social media που προσπαθούν εδώ και χρόνια να τρομοκρατήσουν όσους έχουν αντίθετη άποψη. Όποιος διαφωνεί με το αντιγερμανικό και αντιευρωπαϊκό παραλήρημα είναι σεσημασμένος γερμανοτσολιάς και προσκυνημένος.

Αμφιβάλλω, όμως, πολύ αν όλοι αυτοί που συμμετέχουν σε αυτό το αντιγερμανικό παραλήρημα θα μπορέσουν να καταλάβουν το νόημα της επιστολής Τσίπρα στη Μέρκελ. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι περήφανοι πατριώτες να καταδέχονται τώρα να ζητάμε όλοι μαζί δια της επιστολής του πρωθυπουργού χείρα βοηθείας από τους Ναζί της Μέρκελ και του Σόιμπλε για να γλιτώσουμε τη στάση πληρωμών και τη χρεοκοπία.

Είναι γνωστό ιστορικά που οδηγήθηκαν οι κοινωνίες εκείνες που πιάστηκαν στο δόκανο του εθνικισμού και του λαϊκισμού. Εκείνες οι κοινωνίες που πίστεψαν στον άρτο αλλά ξεχαρμιάνασαν με θεάματα και φαντασιώσεις. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν οι Γερμανοί είναι φίλοι και σύμμαχοι ή εχθροί; Αν αποφασίσουμε το πρώτο θα πρέπει να παίξουμε σαν κανονική χώρα με τους κανόνες. Αν είναι το δεύτερο ας ζωστούμε με εκρηκτικά και ας σκίσουμε επιστολές και μνημόνια για να το κάνουμε Κούγκι. Αν θυμάμαι πάντως καλά ουδέποτε στην ιστορία ένα έθνος υπό ξένη κατοχή ζήτησε δανεικά από τον κατακτητή για να διασωθεί. Συνήθως... έκανε αντίσταση.

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: