Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ.Σ. ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Με αισθήματα εθνικής περηφάνιας και απροσμέτρητου σεβασμού αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες και στους αγωνιστές της ηρωικής εποποιΐας του 1955-1959. 


Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αντιαποικιακός Αγώνας που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 δεν θεμελίωσε μόνο τη γέννηση ενός ανεξάρτητου κυπριακού κράτους αλλά κληρονόμησε στον Κυπριακό Ελληνισμό μια ιστορική παρακαταθήκη και ένα πλαίσιο αξιών στις οποίες καλούμαστε σήμερα να ανταποκριθούμε.

Ο Αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία σφυρηλατήθηκε μέσα από τη φιλοπατρία, την αγωνιστικότητα, την πίστη, τη γενναιοφροσύνη και την ανιδιοτέλεια των συντελεστών της ηρωικής εποποιΐας του ’55-’59. 


Πολίτες και πολιτικά κόμματα έχουμε σήμερα ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών μας και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή και την απαλλαγή του λαού μας από το μνημονιακό ζυγό. 

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τις θυσίες των ηρώων μας και τους αγώνες των προγόνων μας είναι να κάνουμε καθημερινή πράξη όσα αυτοί πρέσβευαν.

Το ανάρτησα από http://www.edek.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: