Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ.Σ. ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Με αισθήματα εθνικής περηφάνιας και απροσμέτρητου σεβασμού αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες και στους αγωνιστές της ηρωικής εποποιΐας του 1955-1959. 


Ο Εθνικοαπελευθερωτικός Αντιαποικιακός Αγώνας που ξεκίνησε την 1η Απριλίου 1955 δεν θεμελίωσε μόνο τη γέννηση ενός ανεξάρτητου κυπριακού κράτους αλλά κληρονόμησε στον Κυπριακό Ελληνισμό μια ιστορική παρακαταθήκη και ένα πλαίσιο αξιών στις οποίες καλούμαστε σήμερα να ανταποκριθούμε.

Ο Αγώνας για εθνική αξιοπρέπεια, ελευθερία και δημοκρατία σφυρηλατήθηκε μέσα από τη φιλοπατρία, την αγωνιστικότητα, την πίστη, τη γενναιοφροσύνη και την ανιδιοτέλεια των συντελεστών της ηρωικής εποποιΐας του ’55-’59. 


Πολίτες και πολιτικά κόμματα έχουμε σήμερα ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις των καιρών μας και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή και την απαλλαγή του λαού μας από το μνημονιακό ζυγό. 

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τις θυσίες των ηρώων μας και τους αγώνες των προγόνων μας είναι να κάνουμε καθημερινή πράξη όσα αυτοί πρέσβευαν.

Το ανάρτησα από http://www.edek.org.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: