Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Τον πρόεδρο των ΗΠΑ αναμένεται να συναντήσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στις 16 Απριλίου και την τελετή εορτασμού της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που φιλοξενεί παραδοσιακά ο Λευκός Οίκος.


Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ο οποίος θα βρεθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, θα είναι πιθανότατα ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στην καθιερωμένη τελετή για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που θα φιλοξενήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση του ιδρύματος Brookings, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την ίδια ώρα με εκείνη της εκδήλωσης του Λευκού Οικού.

Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο, το Brookings, ανακοίνωσε ότι η ομιλία Βαρουφάκη μετατίθεται μιάμιση ώρα νωρίτερα. Κάτι που σημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί ακριβώς μετά από εκείνη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Έτσι ο Υπουργός Οικονομικών, θα έχει την ευκαιρία για ολιγόλεπτη κουβέντα με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά και τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους θεσμούς.

Το ανάρτησα http://www.topontiki.gr Πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: