Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

ΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ: Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΈΝΑΝ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


Ως «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική» αντιμετωπίζει η Ρωσία την Ελλάδα, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Υποδοχών της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Ν. Μεντβέντεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι «εκτός από την πολιτική παράμετρο της επίσκεψης, θα υπάρξουν και άλλα αποτελέσματα».


Από την πλευρά του ο Α. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ ουσιαστική» τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτιμώντας ότι μπήκαν οι βάσεις για μια ριζική επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών, "σχέσεις, οι οποίες έχουν βεβαίως πολύ βαθιές ρίζες, καθώς είναι δεδομένα τα αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών μας".

"Ωστόσο ήταν αναγκαίο να δώσουμε μια νέα ώθηση σ' αυτές τις σχέσεις συζητώντας πάνω σε μια σειρά από τομείς, όπως η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «είμαστε βέβαιοι και ευτυχείς ότι αυτή η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και ότι το 2016 θα διοργανώσουμε ένα εξαιρετικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας προς όφελος και των δύο λαών και χωρών μας, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση των σχέσεών μας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την εμβάθυνση και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».



Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλο, στην Ιερά Μονή του Αγίου Δανιήλ.

Το ανάρτησα από http://www.avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: