Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ: ΝΕΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ


Νέο άνοιγμα προς τους ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς επιχειρούν, όπως φαίνεται, τα στελέχη του Ποταμιού. Ο Νίκος Ορφανός, βουλευτής Β΄ Πειραιά, μιλώντας στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι «δεν μπορεί να εξαρτάται η εισροή (προσφύγων) από το πώς πηγαίνουν οι εμπόλεμες ζώνες».

Η δήλωση Ορφανού αμφισβητεί τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ότι “τα κράτη-μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν το δικαίωμα ασύλου, όπως προβλέπει η Σύμβαση της Γενεύης, με εγγύηση για την ασφαλή δίοδο των προσφύγων”. Να σημειωθεί ότι πρόσφατη Οδηγία (2001/55/ΕΚ) του Συμβουλίου της Ευρώπης ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές παροχής προσωρινής προστασίας για τους Σύρους πρόσφυγες».

Η ουσία του ρατσιστικού ξεσπάσματος του Ποταμιού όμως δεν είναι νομική αλλά πολιτική. Σε ποιους πολέμους αναφέρεται άραγε ο βουλευτής του Ποταμιού; Μήπως μιλά για τη Λιβύη, που ισοπεδώθηκε ύστερα από τη παρέμβαση της δικής μας βορειοατλαντικής Συμμαχίας και έκτοτε πυροδοτεί αλυσιδωτές κρίσεις στην ευρύτερη Μέση Ανατολή; Μήπως αναφέρεται στον εμφύλιο της Συρίας, που κλιμακώθηκε όταν οι δυτικοί μας σύμμαχοι σε συνεργασία με κράτη του Περσικού Κόλπου, άρχισαν να εξοπλίζουν τζιχαντιστές; Εκτός αν αναφέρεται στο Αφγανιστάν όπου ο ελληνικός στρατός έχει συνεχή παρουσία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

Αν θέλει να κάνει “προληπτική πολιτική” για το μεταναστευτικό, το Ποτάμι ας καταδικάσει πρώτα τη συμμετοχή της Ελλάδας και των συμμάχων της στις πιο αιματηρές συγκρούσεις του πλανήτη. Και αν θέλει να εμφανίζεται σαν ευρωπαϊκό κόμμα ας σέβεται τουλάχιστον τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν του ζήτησε κανείς να εμφανίσει ανθρώπινο πρόσωπο – που δεν έχει. Απλώς να προσβάλλει τόσο βάναυσα τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε εκφράσει θέσεις που μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί μόνο από ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, όπως το UKIP του Φάρατζ και το μετα-φασιστικό κόμμα της Μαρίν Λε Πέν στη Γαλλία. Συγκεκριμένα μιλώντας στο πάλαι ποτέ προπύργιο της Χρυσής Αυγής, στον Αγιο Παντελήμονα είχε προτείνει να «δεχόμαστε νόμιμους μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε σε δουλειές… Και να φεύγουν όταν τελειώσει η δουλειά τους».

Άρης Χατζηστεφάνου
info-war.gr

Το ανάρτησα από http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: