Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ


Σφοδρή κριτική για τα όσα είπε στη συνέντευξη που έδωσε χθες τη νύχτα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μεταξύ άλλων είπε:



«Είναι αδιανόητο ένας πρωθυπουργός λίγο πριν το τέλος της διαπραγμάτευσης να επιτίθεται στους εταίρους, να αποκαλεί τους αρχηγούς τρόικα εσωτερικού και να θέτει θέμα δημοψηφίσματος.
Μας είπε ότι παραπλανήθηκε από τον Ντράγκι και για αυτό είπε ψέματα στο λαό. Μας είπε ψέματα. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη. Ο κ. Τσίρπας παραπλάνησε το κόμμα του και τον ελληνικό λαό, δηλαδή τους εξαπάτησε.


Ο κ. Τσίπρας βλέπει παντού υπονομευτές της προσπάθειάς του και μόνη καλή την κυρία Μέρκελ στον ώμο της οποίας γέρνει.
Κατηγορεί εμάς για Τρόικα εσωτερικού, αυτός που δεν ψήφισε καμία ρύθμιση επί δικής μας διακυβέρνησης, μας κατηγορούσε σε καθημερινή βάση και έλεγε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να βάλουμε καμιά υπογραφή για κανένα νομοσχέδιο και καμία συμφωνία.


Από τη μια αποκαλεί τον Σαμαρά τρόικα εσωτερικού και από την άλλη αναφέρει ότι υπάρχει αμοιβαία πολιτική εκτίμηση στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τον κ. Καραμανλή προσπαθεί να τον προβοκάρει και ελπίζω ο Καραμανλής να απαντήσει.


Μιλάει για δημοψήφισμα, δημοψήφισμα τι; Δημοψήφισμα Καννών; Ακολουθεί την πορεία του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν υπάρχει δημοψήφισμα. Με του που θα ανακοινωθεί θα καταστραφεί η χώρα και η οικονομία τους. Υπέγραψαν την παράταση του Μνημονίου, την κρύβουν από τη βουλή και έρχονται τώρα σαν τις μωρές παρθένες να λένε ότι εξαπατηθήκαμε.


Χθες το βράδυ ο Τσίπρας ευνούχισε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μιλάει για δημοψήφισμα με τι ερώτημα; Θα είναι δημοψήφισμα ρήξης, επί της συμφωνίας, τι έχει στο μυαλό του;
Με το δημοψήφισμα η χώρα θα καταστραφεί. Ο κ. Τσίπρας εχει μια επιλογή. Να προσχωρήσει στη δική μας πολιτική. Να ζητήσει συγνώμη από το λαό και να το κάνει όσο νωρίτερα γίνεται».

Βούτσης: Αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει παρένθεση

Ανταπαντώντας στον κ. Βενιζέλο εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης επανέλαβε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ποντάρουν στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης, «Απέτυχε το πρώτο στάδιο της ασφυξίας. Θα πέσετε και πάλι έξω. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα γίνει παρένθεση.Ο λαός μας στηρίζει έστω και αν κάνουμε υποχωρήσεις όσο και αν εσείς και το κοινό γραφείο του καρτέλ της ενημέρωσης επιχειρείτε να απαξιώσετε πρόσωπα όπως συνέβη με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Η κυβέρνηση στηρίζει τον κ. Βαρουφάκη».
 

Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: