Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ Η ΆΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΆΒΑΤΟ, ΟΥΤΕ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΘΕΡΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια έκανε σήμερα από τη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης, κατά την παρουσία του στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων.

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως πήγε και χθες στα Εξάρχεια για ένα ποτό!
Αφού ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές οι οποίοι καταδίκασαν το επεισόδιο και του εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο κ. Βαρουφάκης επέμεινε πως ήταν σωστή η κίνησή του να συνομιλήσει με όσους του «επιτέθηκαν» και να μην το βάλει στα πόδια: «Όλοι μας είμαστε ταγμένοι στον δύσκολο αγώνα αλλά και στην τεράστια ανάγκη να μην ψάχνουμε εύκολες λύσεις για την καταπολέμηση της βίας. Λύση δεν είναι ούτε η άτακτη φυγή, ούτε το άβατο, ούτε η βίαιη καταστολή της βίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δηλώσεις συμπαράστασης προς το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών. Ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης δήλωσε: «Τέτοιες επιθέσεις είναι κατά της δημοκρατίας. Εύχομαι και ελπίζω να μην έχουν συνέχεια τέτοιες ενέργειες», επεσήμανε ο κ. Λυκούδης, μόλις ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Το ίδιο έκανε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη που καταδίκασε την επίθεση εναντίον του υπουργού ενώ του εξέφρασε και κατ ιδίαν την συμπαράσταση της πλησιάζοντας το υπουργικό έδρανο όπου καθόταν ο κ. Βαρουφάκης.Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: