Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«ΠΟΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Με ειρωνικό τρόπο και με αιχμές κατά των Γιώργου Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα, αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την συνάντηση των δύο ανδρών στο μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της Χ. Τρικούπη, «η συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Παπανδρέου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήρθε στη συνέχεια φιλικών τηλεφωνικών επαφών τους, όπως αυτή της Κυριακής του Πάσχα για ανταλλαγή ευχών» και σχολίαζαν αιχμηρά: «Ωραία ατμόσφαιρα».

Οι ίδιες πηγές θύμιζαν ότι «είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ "με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου"!». Σχολίαζαν και την στάση του Πρωθυπουργού: «Από τη δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας, αφού φρόντισε να εξαιρεθεί η περίοδος 2004-2009 από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μ. Δευτέρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το "πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις Κάννες και σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου"».

Από την Χ. Τρικούπη υπενθύμιζαν ότι τότε, στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος υπέδειξε στον Α. Τσίπρα να ρωτήσει τις κυρίες Κατσέλη, Παναρίτη και Σακοράφα και τους κκ. Κουρουπλή, Βουδούρη, Παραστατίδη, Μιχελογιαννάκη κοκ. «Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συζητήσει το θέμα απευθείας με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου "με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ»τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ειρωνικό ύφος, από την Χ. Τρικούπη διεμήνυαν πως «μια καλή ιδέα είναι να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και η περίοδος 2009-2011 της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει από το δεύτερο πρόγραμμα, το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους».

«Πόρτα» στην επιστροφή Παπανδρέου

Καταλήγοντας οι ίδιοι κύκλοι έστελναν για μια ακόμη φορά σαφές μήνυμα πως δεν πρόκειται να δεχθούν επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και των υποστηρικτών του.

«Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμβάλει στην προοπτική της ευρύτερης παράταξης και όχι ως "τρύπα " επιστροφής στο παρελθόν με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης και έχουν τεράστια και ασυγχώρητη ιστορική, ηθική και πολιτική ευθύνη. Πρόκειται για διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου και όχι για διεργασίες μετατροπής του χώρου σε θλιβερή ουρά ενός ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» έλεγαν κατηγορηματικά οι κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ταυτοχρόνως ότι ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο με απόλυτη σαφήνεια. 
 
Το ανάρτησα από http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: