Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα, τη στροφή, και χρειάζεται το δημοψήφισμα για εσωκομματικούς λόγους, ώστε να δεσμεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.


Ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, στην οποία «αφιέρωσε» ολόκληρη την ομιλία του, χωρίς να αναφερθεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 15-17 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία, όπως είχε πει, θα αποχωρούσε από την ηγεσία.

Συγκεκριμένα, αμφισβήτησε κατά πόσο διαπραγματεύεται, υποστηρίζοντας ότι επί τρεις μήνες το μόνο που κάνουν είναι να ετοιμάζουν τους κομματικούς συσχετισμούς για να ελέγξουν τους συσχετισμούς στη Βουλή και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι με όλα αυτά θυσιάζει τη χώρα και την οικονομία.

Προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί, είτε διότι γρήγορα η κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην πολιτική του, είτε διότι «θα έχει οδηγηθεί η χώρα στο αδιέξοδο, την ταπείνωση και την καταστροφή», αλλά ευχήθηκε να μη συμβεί σε καμία περίπτωση το δεύτερο.

Έθεσε τον βασικό στόχο της τακτικής του ΠΑΣΟΚ, που είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει τις επιλογές που θέλει ο ελληνικός λαός, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο «η χώρα θα επανέλθει στην κοίτη της εθνικής στρατηγικής».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι «η κοινή γνώμη φαίνεται δημοσκοπικά να ζητάει στροφή της κυβέρνησης προς την αλήθεια και την υπευθυνότητα» και δεν θέλει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει έξοδο από το Μνημόνιο στις 28 Φεβρουαρίου, «κινδυνεύουμε τώρα να μείνουμε επί μακρόν στο μνημόνιο τρία» εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους και να μην είναι μακριά από αυτά που είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Και μετά, προσέθεσε, θα κάνουμε τις συγκρίσεις, «συμφωνίες με συμφωνίες, διαπραγματεύσεις με διαπραγματεύσεις, όχι στις συνθήκες του 2015, αλλά στις συνθήκες του 2010, του 2011, του 2012 με τη χώρα στο γκρεμό».

Οι παρούσες συνθήκες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, επιβάλουν στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται για εκλογική ή δημοψηφισματική ετοιμότητα, αλλά για «ετοιμότητα ευθύνης».


Το ανάρτησα από http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: