Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ


Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τούμπα, τη στροφή, και χρειάζεται το δημοψήφισμα για εσωκομματικούς λόγους, ώστε να δεσμεύσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου.


Ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, στην οποία «αφιέρωσε» ολόκληρη την ομιλία του, χωρίς να αναφερθεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 15-17 Μαΐου, ημερομηνία στην οποία, όπως είχε πει, θα αποχωρούσε από την ηγεσία.

Συγκεκριμένα, αμφισβήτησε κατά πόσο διαπραγματεύεται, υποστηρίζοντας ότι επί τρεις μήνες το μόνο που κάνουν είναι να ετοιμάζουν τους κομματικούς συσχετισμούς για να ελέγξουν τους συσχετισμούς στη Βουλή και στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι με όλα αυτά θυσιάζει τη χώρα και την οικονομία.

Προέβλεψε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δικαιωθεί, είτε διότι γρήγορα η κυβέρνηση θα προσχωρήσει στην πολιτική του, είτε διότι «θα έχει οδηγηθεί η χώρα στο αδιέξοδο, την ταπείνωση και την καταστροφή», αλλά ευχήθηκε να μη συμβεί σε καμία περίπτωση το δεύτερο.

Έθεσε τον βασικό στόχο της τακτικής του ΠΑΣΟΚ, που είναι να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της και να κάνει τις επιλογές που θέλει ο ελληνικός λαός, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές, εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο «η χώρα θα επανέλθει στην κοίτη της εθνικής στρατηγικής».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, τονίζοντας ότι «η κοινή γνώμη φαίνεται δημοσκοπικά να ζητάει στροφή της κυβέρνησης προς την αλήθεια και την υπευθυνότητα» και δεν θέλει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προγραμματίσει έξοδο από το Μνημόνιο στις 28 Φεβρουαρίου, «κινδυνεύουμε τώρα να μείνουμε επί μακρόν στο μνημόνιο τρία» εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους και να μην είναι μακριά από αυτά που είχε σχεδιάσει και προετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Και μετά, προσέθεσε, θα κάνουμε τις συγκρίσεις, «συμφωνίες με συμφωνίες, διαπραγματεύσεις με διαπραγματεύσεις, όχι στις συνθήκες του 2015, αλλά στις συνθήκες του 2010, του 2011, του 2012 με τη χώρα στο γκρεμό».

Οι παρούσες συνθήκες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, επιβάλουν στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται για εκλογική ή δημοψηφισματική ετοιμότητα, αλλά για «ετοιμότητα ευθύνης».


Το ανάρτησα από http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: