Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΆΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES:«ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»


Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία -το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση, υπογραμμίζουν κυβερνητικοί κύκλοι απαντώντας σε άρθρο των Financial Times (FT).


Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνοντας ότι έχουν προηγηθεί η ημερομηνία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, η 28η Φεβρουαρίου, η οποία ήταν η ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά και η 9η Απριλίου, η οποία ήταν η ημερομηνία αποπληρωμής δόσης προς το ΔΝΤ.

Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης, αναφέρουν οι κυβερνητικοί κύκλοι, καταλήγοντας ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου.

Οι Financial Times, επικαλούμενοι κύκλους που πρόσκεινται στην ελληνική κυβέρνηση, ανέφεραν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα δραματικό βήμα και να κηρύξει πτώχευση εκτός και αν μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της, έως τα τέλη του Απριλίου.


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: