Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

ΤΑ "ΔΩΡΑ" ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ (VIDEO)

Ξεπάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων με οικονομικά ανταλλάγματα πρόκειται να δώσει η Ρωσία στην Ελλάδα.

Ενώ Ευρώπη και Αμερική βλέπουν με «μισό» μάτι την επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, τόσο η Ρωσία, όσο και η Ελλάδα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.


Ωστόσο, όλα αυτά δεν απασχολούν την κυβερνητικό επιτελείο που βρίσκεται με το «βλέμμα» στη Μόσχα και προετοιμάζει το διήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού. Στη Μόσχα, ετοιμάζουν «δώρα» για την ελληνική οικονομία, με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα.

Άμεσα θα εξεταστεί η άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, διαδικασία που θα ξεκινήσει την Τετάρτη με τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Στη συνέχεια, 20 ελληνικές εταιρείες θα ελεγχθούν από τις ρωσικές αρχές. Μάλιστα εξετα΄ζεται και το σενάριο δημιουργίας μικτών, ελληνορωσικών, εταιρειών επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων.

Επιπλέον όμως, ως ένα ακόμη «δώρο» που φέρεται να θέλει να κάνει το Κρεμλίνο στην ελληνική οικονομία είναι η «διαγραφή» των προστίμων για τη χαμηλή κατανάλωση φυσικού αερίου από την Ελλάδα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τα φαινόμενα παρεμβαίνει στην Gazprom, προκειμένου να χαριστούν τα πρόστιμα προς την Ελλάδα, για τη μειωμένη κατανάλωση κατά 40% την περασμένη χρονιά.

Παράλληλα, η Μόσχα ασκεί πιέσεις προς την ελληνική πλευρά, προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφθεί ξανά τη Ρωσία στις 9 Μαΐου, την ημέρα των εκδηλώσεων για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Η απόφαση του Ελληνα πρωθυπουργού να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Σε αυτό το κλίμα χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη αντίδραση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς που άφηνε αιχμές για την ελληνορωσική προσέγγιση προειδοποιώντας των Αλέξη Τσίπρα ότι θα χάσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία του λέγοντας στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung»: «Θα ήταν «απαράδεκτο» εάν τώρα ο Α. Τσίπρας υπολογίζει ότι ως αντάλλαγμα για ρωσική βοήθεια θα θέσει σε κίνδυνο την κοινή θέση της Ε.Ε σε ό,τι αφορά την Ρωσία».

Και σε δημοσίευμα του o βρετανικός Guardian, τόνιζε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «ρισκάρει να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος του Πούτιν», την ώρα που δεν έχει τίποτα να κερδίσει από αυτή του την επίσκεψη στη Μόσχα. Σύμφωνα, με την αρθρογράφο η Μόσχα δεν μπορεί να δανείσει την Αθήνα, παρά μόνο να αντλήσει επικοινωνιακή νομιμοποίηση από τη σχέση της, με έναν Ευρωπαίο ηγέτη», ενώ Financial Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung και άλλα διεθνή μέσα εξέφραζαν τον προβληματισμό τους μη τυχόν η Ελλάδα γίνει ο «Δούρειος Ίππος» της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Μάλιστα οι Financial Times, με δημοσίευμα τους τόνιζαν ότι «η Ελλάδα και ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να βρει σωτηρία στην Μόσχα και για αυτό καλύτερο θα είναι να μιλήσουν οι δύο ηγέτες για... τον καιρό και τα σπορ». Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι δεν είναι απλή μία συνεργασία Ελλάδας- Ρωσίας, και σημείωνε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει σε σοβαρό βαθμό την Αθήνα, καθώς η ρωσική οικονομία είναι σε κακή κατάσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια: