Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

«ΕΣΥ ΠΟΙΑ 9η ΜΑΗ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ;» ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Επιστολή προς τους μαθητές για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών απευθύνει ηΠανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με τίτλο «Εσύ ποια 9η Μάη θα επιλέξεις;».

Η επιστολή αναφέρει:

«Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,

Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας που δεν τη γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια που όταν λέγεται μισή, είναι χειρότερη κι απ' τα ψέματα. Δε σου λέμε να πιστέψεις ότι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ' το λαό και μπορείς να τη βρεις. Ψαξ' την.Σου απευθυνόμαστε γιατί θέλουμε να ενημερωθείς, να μάθεις για μια επέτειο παγκόσμιας ιστορικής σημασίας. Είναι η 9η Μάη του 1945. Είναι πολύ πιθανό, μέσα στην τάξη σου, να μη γίνει καμία αναφορά γι' αυτήν την ημερομηνία. Τα βιβλία Ιστορίας του σχολείου υποβαθμίζουν, διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ημέρας. Αναφέρεται για παράδειγμα, το εξής: "Σοβιετικοί στρατιώτες υψώνουν τη σημαία της ΕΣΣΔ στην κορυφή του Ράιχσταγκ. Το Μάιο του 1945, ο σοβιετικός στρατός κατέλαβε το Βερολίνο, αναγκάζοντας τη Γερμανία σε άνευ όρων συνθηκολόγηση". (Ιστορία Γ' Λυκείου, σελ. 127). Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα. Ενα τέτοιας σημασίας ιστορικό γεγονός δεν μπορεί να ξεπεταχτεί μέσα σε δυο γραμμές.

Η 9η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους λαούς. Είναι ημέρα την οποία οι λαοί θυμούνται και τιμούν τα 50 εκατομμύρια των νεκρών τους. Στις 9 Μάη του 1945, η κόκκινη σημαία της Σοβιετικής Ενωσης υψωνόταν στο Ράιχσταγκ, στο κτίριο του κοινοβουλίου της Γερμανίας, σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού.

Ο φασισμός κι ο πόλεμος βγήκαν από τα σπλάχνα αυτού του εκμεταλλευτικού κόσμου, που -όπως τότε, έτσι και σήμερα- επιδιώκει να βγάζει κέρδη, ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους. Δεν οφείλονταν σε κάποιους τρελούς και μανιακούς, όπως συχνά παρουσιάζουν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.

Λίγο πριν τον πόλεμο, 250 εταιρείες διέθεσαν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων στη ναζιστική Γερμανία. Οι οικονομικοί γίγαντες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας πρωταγωνίστησαν στη στήριξη της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ κι αυτό γιατί επιδίωξαν να την στρέψουν ενάντια στο πρώτο εργατικό κράτος της ανθρωπότητας, τη Σοβιετική Ένωση, με στόχο να το τσακίσουν. Οι χώρες αυτές μπήκαν πολύ αργότερα στον πόλεμο -σχεδόν 3 χρόνια μετά την κήρυξή του-, γιατί τα οικονομικά τους μεγαθήρια αισθάνθηκαν να απειλούνται από ένα δικό τους δημιούργημα: τη ναζιστική πολεμική μηχανή.

Όταν αποφάσισαν το 1944 να μπουν στον πόλεμο, ο Κόκκινος Στρατός της Σοβιετικής Ένωσης είχε ήδη πάρει στο κυνήγι τους ναζί και απελευθέρωνε τη μια χώρα της Ευρώπης μετά την άλλη. Είναι χαρακτηριστικοί μάλιστα κι οι αριθμοί: Περισσότερα από 20 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί Σοβιετικοί, ανάμεσά τους πρωτοπόρα μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πλησίασαν τα 30 εκατομμύρια οι ανθρώπινες θυσίες της, μαζί με τους ανάπηρους και τους τραυματισμένους. Αντίστοιχα, οι νεκροί της Βρετανίας ήταν 375 χιλιάδες και των ΗΠΑ 405 χιλιάδες. Όλα αυτά τα στοιχεία τα κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Γιατί άραγε; Γιατί το σύστημα της "ζούγκλας" στο οποίο ζούμε σήμερα, δε θέλει μαθητές με ιστορική γνώση και κριτική σκέψη, που ν' αμφισβητούν τη βαρβαρότητα της σημερινής κατάστασης.

Τη δική τους σημαντική συμβολή στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχαν τα απελευθερωτικά κινήματα των κατεχόμενων χωρών. Σε αυτά, ψυχή, οργανωτής και κύριος αιμοδότης ήταν τα Κομμουνιστικά Κόμματα, όπως συνέβη και στην Ελλάδα. Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ ιδρύθηκε το ΕΑΜ και το ένοπλο τμήμα του ο ΕΛΑΣ, που απελευθέρωσαν τη χώρα, τον Οκτώβρη του 1944. Αντίθετα οι "επίσημοι" μέχρι τότε κυβερνώντες έφυγαν απ' την Ελλάδα και πήγαν στο Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους και το χρυσάφι της χώρας.

Είναι οι φυσικοί πρόγονοι του σημερινού πολιτικού προσωπικού που καλούν το λαό να αποδεχτεί τη ληστεία του για τη "σωτηρία της Πατρίδας". Κάποιοι άλλοι συνεργάστηκαν ανοιχτά με τους Γερμανούς κατακτητές και σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις. Δημιούργησαν τα Τάγματα Ασφαλείας, τα ελληνικά στρατεύματα που φτιάχτηκαν για να τσακίσουν την πάλη και την αντίσταση του ελληνικού λαού και τα υμνούν σήμερα οι απόγονοί τους, χρυσαυγίτες.

Γύρισε την πλάτη στη φιέστα υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τσακίζει τα όνειρά σου και τις ανάγκες!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια σχεδιασμένη προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας, ανακήρυξε την 9η Μάη σε "Μέρα της Ευρώπης". Ο στόχος της είναι να σβήσει από την ιστορική μνήμη τη μέρα-σύμβολο της ανεξάντλητης δύναμης των λαών που όταν θέλουν, μπορούν να συντρίψουν το φαινομενικά πανίσχυρο αντίπαλό τους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σχολικά βιβλία σου μιλάνε για ολοκληρωτισμό, ταυτίζοντας τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές με τους φασίστες. Αναρωτήσου: ποιος τα λέει όλα αυτά; Η Ευρωπαϊκή Ένωση της ανεργίας, της φτώχειας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Γύρισε την πλάτη σου στο δηλητήριό τους. Στόχο έχουν το μέλλον και το δίκιο μας! Θέλουν να σε πείσουν ότι είναι ακρότητα να παλεύεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και εκμετάλλευση. Δίνουν χιλιάδες ευρώ για να προπαγανδίζουν αυτή τη θεωρία οι ίδιοι που σου κλέβουν το μέλλον, που απολύουν τους γονείς σου, που σε βυθίζουν στη φτώχεια.

Καμία πλαστογραφία όμως δεν μπορεί να σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, της Μόσχας, του Κουρσκ, τον απίστευτο ηρωισμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Τους δικούς μας τόπους ηρωισμού και μαρτυρίου, την Καισαριανή, το Κούρνοβο, την Ακροναυπλία, την Κοκκινιά, το Χαϊδάρι.

Μαθητή, μαθήτρια, ζήτα από τον καθηγητή σου να σ' ενημερώσει γι' αυτούς τους τόπους μαρτυρίου και οργανώστε και επίσκεψη σε κάποιον απ' αυτούς.

Θα καταλάβεις πως καμία σχέση δεν έχει ο κομμουνισμός με το φασισμό. Τους χωρίζουν ποτάμια αίματος. Η προσπάθεια εξίσωσής τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πέσει στο κενό. Εξισώνουν το θύμα με το θύτη, για να "βγάλουν λάδι" το σύστημα που ανέθρεψε το φασισμό και που σήμερα οι ίδιοι το υπηρετούν.

Όσο βρώμικο μελάνι κι αν χυθεί, τα γεγονότα δεν παραγράφονται.Η ιστορία έχει μόνο μια αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί!».


Το ανάρτησα από http://www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: