Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΥΤΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ANN REEVES JARVIS


Η Ημέρα της Μητέρας για τους περισσότερους είναι μια γιορτή υποχρέωση. Πρέπει να αγοράσουν λουλούδια στη μητέρα τους ή απλώς να κάνουν ένα post στο Facebook. Ο εορτασμός της, που κλείνει φέτος 100 χρόνια καθιερώθηκε ως μέρα μνήμης για τους στρατιώτες που χάθηκαν στον πόλεμο και τις πενθούσες μητέρες τους και αποτελεί την πρώτη σημαντική έκκληση για ειρήνη.


Η Ann Reeves Jarvis είναι η εμβληματική φιγούρα πίσω από την καθιέρωση της ημέρας. Ήταν αυτή που οργάνωσε το 1850 της γυναίκες της Δ. Βιρτζίνια τις πρώτες ομάδες Mother's Day προκειμένου να ασκηθεί πίεση για να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και να μειωθεί ο αριθμός των βρεφικών θανάτων από μολύνσεις και αρρώστειες. Οι ομάδες αυτές ήταν υπεύθυνες επίσης για την περίθαλψη των στρατιωτών που πολεμούσαν στον Εμφύλιο μεταξύ 1861 και 1865 και από τις δύο πλευρές.

Αμέσως μετά τον πόλεμο οι ομάδες συνέχισαν τη δράση τους μέχρι που η Julia Ward Howe εξέδωσε τη διακύρηξη "Mother's Day Proclamation". Εκδόθηκε το 1870, καλώντας τις γυναίκες να λάβουν ενεργό πολιτική δράση με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.

Περίπου την ίδια εποχή η Jarvis ξεκίνησε το lobbying προκειμένου να καθιερωθεί η Ημέρα της Μητέρας. Η ίδια δεν είχε παιδιά. Σιγά σιγά άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ξεφύγει η Ημέρα από τα στενά όρια της Βιρτζίνια. Ώσπου το 1914 ο πρόεδρος Γουίλσον καθιέρωσε τη δεύτερη Κυριακή του Μάη ως την Ημέρα της Μητέρας.

Αρχικά ο εορτασμός είχε ουσιαστικό νόημα. Ήταν η ημέρα όπου θα πέρναγες χρόνο με τη μητέρα σου και θα την ευχαριστούσες για όλα όσα έχει κάνει για σένα. Δεν ήταν μια γενική γιορτή. Αφορούσε τη σχέση σου με τη μητέρα σου.

Η εμπορική επιτυχία

Προς μεγάλο αποτροπιασμό της Jarvis η Ημέρα εξελίχθηκε σε εμπορικό πανδαιμόνιο, δημιουργώντας μια βιομηχανία δώρων. Στην προσπάθειά της να ανακόψει αυτό που εκείνη θεωρούσε ξεπεσμό της Ημέρας, διοργάνωσε μποϊκοτάζ, απείλησε με μηνύσεις και έφθασε μάλιστα στο σημείο να επιτεθεί λεκτικά και στην Ελ. Ρούζβελτ, η οποία χρησιμοποίησε την Ημέρα για να αντλήσει χρηματοδότηση για τις φιλανθρωπίες της.

Οι προσπάθειές της απέτυχαν. Το μάρκετινγκ ήταν πολύ πιο ισχυρό. Το 1948 πέθανε χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα, αντιθέτως έζησε τις τελευταίες της μέρες σε κρατικό γηροκομείο, αφού ο αγώνας της την είχε εξαντλήσει και φυσικά και οικονομικά.Το ανάρτησα από http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: