Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

"ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ" ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ... ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

“Θυσία” στην Ευρωπαϊκή Πορεία το Εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ξάνθη   

Παλιοσίδερα έγινε ο εξοπλισμός του εργοστασίου Ζάχαρης στην Ξάνθη από τις φιλευρωπαϊκές αντιπαραγωγικές δυνάμεις. 


Η είδηση ότι τα μηχανήματα που είχαν απομείνει στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ξάνθη τα τελευταία χρόνια, μετετράπησαν σε παλιοσίδερα, προέκυψε μετά τις επαφές των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με την ηγεσία της ΕΒΖ, με αντικείμενο την επιστροφή των εργαζομένων, που μετακινήθηκαν στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Πλατύ Ημαθίας, πριν από καιρό. 


Το αίτημα που διατυπώθηκε προς τον Πρόεδρο της ΕΒΖ Γ.Κυπαρισσίδη–Κοκκινίδη ήταν η επαναλειτουργία του συσκευαστηρίου στην Ξάνθη, ώστε να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που είχαν μετακινηθεί πέρυσι στην Ημαθία. 

Όμως, με έκπληξη η νέα διοίκηση της ΕΒΖ και οι δύο βουλευτές πληροφορήθηκαν ότι τα μηχανήματα, που υπήρχαν στην Ξάνθη έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση, πριν τις εκλογές, ανταλλακτικά και μέταλλα για ανακύκλωση στη λογική της…”καμμένης γης” ! 

Οπως σημειώνει σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 της Ξάνθης ο Πρόεδρος της ΕΒΖ τόσο ο ηλεκτρολογικός, όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός καταστράφηκαν πριν την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης! 

Έτσι η επιστροφή των εργαζομένων, για την ώρα φαίνεται αδύνατη, παρά τις προθέσεις που υπήρχαν για κάτι τέτοιο καθώς δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας. Οι επαφές συνεχίζονται από τους κυβερνητικούς βουλευτές όπως και η επικοινωνία με το νέο Πρόεδρο της εταιρίας.
 

Το ανάρτησα από http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: