Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ - ΉΡΘΕ Η ΏΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

 

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ακρότητες και παράλογες απαιτήσεις (εργασιακά, ΦΠΑ) έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι ολιγάρχες.


Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε τη χρήση της χρηματοδοτικής ασφυξίας ως μοχλό για την ανατροπή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου και κάλεσε όσους θέλουν να συμβάλλουν για τη συμφωνία να το κάνουν αλλιώς να σιωπήσουν.

«Δεν ήταν εύκολη περίοδος για κανένα, δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σε περίοδο που δεν έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι επιλογή μας δεν συνάδει με τους κανόνες είναι απάραδεκτο ότι συμβαίνει» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι ενδεχομένως κάποιοι να πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική πρακτική για να υποχωρήσει η ελληνική πλευρά. Δεν είναι αποτελεσματική.

Ανέφερε δε ότι η ελληνική πλευρά ζητεί λύση βιώσιμη, μακράς πνοής «κι αυτός είναι ο λόγος που παρά τις πιέσεις και την ομοβροντία από μέσα ενημέρωσης η πλειοψηφία του λαού στηρίζει την κυβέρνηση. Μας στηρίζει για την ειλικρίνειά μας αλλά και γιατί γνώριζε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος».

«Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το συμφέρον του. Για πρώτη φορά στη διαπραγμάτευση υπάρχουν δύο πλευρές και όχι μία όπως συνέβαινε τόσα χρόνια» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι «είναι σε όλους γνωστό ότι με μοχλό την χρηματοδοτική ασφυξία επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση της 20ης Φλεβάρη. Σεβόμαστε την απόφαση που υπογράψαμε το ίδιο περιμένουμε από το σύνολο των θεσμών και των εκπροσώπων τους.

Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις, στο ΦΠΑ στα εργασιακά ή άλλο τομέα. Οι αρχιτέκτονες των πιο αποτυχημένων προγραμμάτων επιμένουν σε ακρότητες προκειμένου να μην δεχτούν το λάθος τους».

Ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι η οικονομία δεν χρειάζεται μέτρα ύφεσης και σημείωσε ότι γίνονται υποχωρήσεις για μία συμφωνία και «απαιτούμε ανάλογο σεβασμό και υποχωρήσεις. Ήρθε η ώρα και για την Ευρώπη να κάνει τις αναγκαίες υποχωρήσεις».

«Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης ενάντια στους μεγαλόσχημους που παραδίδουν μαθήματα ηθικής. Οι δηλώσεις και η στάση ορισμένων αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην ίδια την Ευρώπη και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, υψώνουν νέες διαχωριστικές γραμμές εκεί που χρειάζεται διάλογος. Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης» τόνισε ο Αλ Τσίπρας.

«Αυτές τις τελευταίες ημέρες της συμφωνίας όσοι θέλουν να συμβάλουν ας το κάνουν αλλιώς ας σιωπήσουν» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «κάναμε βήματα προσέγγισης έχουμε και κόκκινες γραμμές. Δεν θα τις υπερβούμε για λόγους κοινής λογικής και προστασίας του λαού. Χάρη σε αυτή τη στάση έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλά».

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση δεν θα αποδεχτούμε όρους εξευτελιστικούς για τον λαό και το κόμμα μας. Δεν μπορεί να αντέξει την έλλειψη προοπτικής και προκοπής. Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στη χώρα είχε σκοπό να προκαλέσει έναν μετασχηματισμό του μοντέλου προς όφελος μίας ολιγαρχίας. Να δημιουργήσει μία κοινωνία της ασύδοτης κερδοσκοπίας σε βάρος της κοινωνίας».

Χαρακτήρισε δε τη συμφωνία προϊόν αμοιβαίας υποχώρησης και πρόσθεσε ότι η στροφή στην ανάπτυξη αποτελεί «το ιστορικό στοίχημα για την μόνη προς ώρας αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη».

Περιγράφοντας τη συμφωνία που επιδιώκει η ελληνική πλευρά έκανε λόγο και για αναδιάρθρωση του χρέους για να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο, πακέτο επενδύσεων για να κινηθεί η οικονομία.

«Μια τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει το κλειδί για να μπορέσουμε να εντείνουμε τον πραγματικό αγώνα ενάντια στην πολιτική ελίτ που κατέστρεψαν την παραγωγική βάση και τον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ίσως ο πιο σκληρός αντίπαλος βρίσκεται εντός των τειχών. «Υπήρξε και το λόμπι των υποστηρικτών της τρόικας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο αγώνας για την αντιστροφή της πορείας πολλών ετών και η προώθηση ενός διαφορετικού μοντέλου που θα βασίζεται στην αναδιανομή του πλούτου, τη στήριξη της μισθωτής εργασίας έχει ξεκινήσει και «γι΄ αυτό έχει δεχτεί λυσσαλέα αντίδραση από τις κοινωνικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει οι ίδιες την αντιπαράθεση με τη νέα κυβέρνηση χωρίς πολιτικούς μεσολαβητές. Είναι οι γνωστοί ολιγάρχες που λυμαίνονται τη χώρα επί χρόνια».

«Δεν είναι τυχαία η επίθεση που δεχόμαστε από μέσα ενημέρωσης» εκτίμησε.

«Η παράταξή μας έχει αποδείξει ότι δεν λογαριάζει τέτοιου είδους εκφοβισμό. Ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν φόρους, τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Όση φαιά προπαγάνδα κι αν εξαπολύσουν δεν θα αλλάξουμε θέση. Εδώ μας έφερε ο λαός για να επιβάλουμε το δίκιο. Είτε έτσι είτε αλλιώς το δίκαιο θα το επιβάλουμε», διεμήνυσε.

Κατά την εκτενή αναφορά του στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησης υπογράμμισε «το πρώτο μεγάλο πλήγμα» που κατάφερε η κυβέρνηση. «Καταλογίσαμε το πρώτο κομμάτι από τα χρέη των τηλεοπτικών σταθμών. Χρέη για τα οποία οι τεχνοκράτες της τρόικας δεν χτύπησαν ποτέ το χέρι στο τραπέζι» σχολίασε.

«Εμείς θα προχωρήσουμε. Θα συνεχίσουμε με δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τις άδειες τηλεοπτικών σταθμών και τη διασταύρωση ονομάτων σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής. Θα συνεχίσουμε θα προχωράμε με βάση της δεσμεύσεις μας» διαβεβαίωσε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην ΕΡΤ είπε ότι «δεν επαναλειτουργεί προκειμένου κάποιοι να ξαναβρούν τη δουλειά τους αλλά για να έχει ο Έλληνας το δικαίωμα της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Κλείνοντας ο Αλ Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κόσμος πρώτη φορά εμπιστεύτηκε την Αριστερά και δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε, χαρακτηρίζοντας «πολιτική και ηθική υποχρέωση να το κερδίσουμε».


Το ανάρτησα από http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: