Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΚΑΜΕΡΟΝ, ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΜΙΛΙΜΠΑΝΤ

Με ποιούς θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Ντέιβιντ Κάμερον
Ντέιβιντ Κάμερον. Αδιαμφισβήτητα ο νυν πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ήταν η μεγάλη έκπληξη των εκλογών καθώς όπως έδειξε το πρώτο exit poll και επιβεβαιώνεται και από την ενσωμάτωση των πρώτων αποτελεσμάτων, κόντρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται στο μεγάλο νικητή. Από την άλλη παταγώδης ήταν η συντριβή των Εργατικών και του Εντ Μίλιμπαντ...

Τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα το κόμμα του Κάμερον καταλαμβάνει 316 έδρες (δηλαδή κερδίζει

και 10 περισσότερες σε σχέση με αυτές που είχε βγάλει το 2010) και του υπολείπονται μόλις 10 για την αυτοδυναμία (χρειάζονται 326 έδρες).
Από την άλλη, το κόμμα των Εργατικών και ο Εντ Μίλιμπαντ καταλαμβάνουν 239 έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 10, το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα UKIP 2 έδρες και το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας 58 έδρες (συν 52 από το 2010).

Από τις 650 έδρες, οι 533 είναι στην Βρετανία, οι 59 στην Σκωτία, οι 40 στην Ουαλία και οι 18 στην Βόρειο Ιρλανδία.

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Φυσικά την μεγαλύτερη ήττα την υπέστη ο Εντ Μίλιμπαντ, τον οποίο ακόμη και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν στο νήμα με τον Ντέιβιντ Κάμερον. Μάλιστα, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, ήδη οι πιέσεις που δέχεται για να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος είναι πολλές.

Μεγάλη η ήττα, όμως, και για τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και τον Νικ Κλεγκ (κυβερνητικό εταίρο του Ντέιβιντ Κάμερον) καθώς έχασαν 47 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2010. Το αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν θα πλήξει προσωπικά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ.

Ηττημένο βγαίνει, όμως, από τις εκλογές και το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), το οποίο αξιώνει την άμεση αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και το οποίο εμφάνιζε τεράστια άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με το exit poll θα λάβει μόλις 2 έδρες.

Οσον αφορά στη Σκωτία και εκεί φαίνεται ότι το Εργατικό Κόμμα θα μείνε με μόλις 1 έδρα, καθώς το exit poll έδειξε πως οι Σκοτσέζοι εθνικιστές οδεύουν να κερδίσουν τις 58 από τις 59 έδρες της Σκοτίας, από μόλις 6 στις εκλογές του 2010.

Με τις ψήφους να έχουν πλέον καταμετρηθεί σε λίγες περισσότερες από τις μισές από τις 59 έδρες της Σκοτίας, το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP) κερδίζει και τις 31, καταδεικνύοντας ότι θα κατατροπώσει το Εργατικό Κόμμα στην περιοχή.

Τι σημαίνει η νίκη Κάμερον

Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα σημαίνει ότι πιθανόν θα διεξαχθεί στη Βρετανία ένα ιστορικό δημοψήφισμα για την παραμονή, ή μη, της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια (το έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο Κάμερον) καθώς και ότι οι δημόσιες δαπάνες θα μειωθούν κατά έως και 12 δισεκατομμύρια λίρες ως το 2018-’19 για να μηδενιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα (5% του ΑΕΠ) στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Τι σημαίνει η νίκη του SNP στη Σκωτία

Επικριτές του SNP, μετά και τη δημοσιοποίηση των exit polls, διατείνονταν πως το κόμμα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει την διαφαινόμενη εμφατική νίκη του για να διεκδικήσει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της επαρχίας, παρότι ηττήθηκε στην περυσινή διαδικασία.

Με ποιους θα σχηματίσει κυβέρνηση ο Κάμερον

Οπως φαίνεται ο Κάμερον θα έχει πολλές επιλογές για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησής του, με την υποστήριξη των σημερινών του εταίρων, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (10 έδρες), των πιστών στο στέμμα Βορειοϊρλανδών, ή και των δύο πολιτικών δυνάμεων αυτών. Θα μπορούσε επίσης να επιδιώξει να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

Τι σημαίνει η νίκη για τον ίδιο τον Κάμερον

Εάν το διαφαινόμενο αποτέλεσμα παραμείνει ίδιο μέχρι τέλους, η παραμονή του Κάμερον στην ηγεσία των Συντηρητικών, η οποία αμφισβητείτο μέχρι σήμερα, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Και αυτό γιατί καθώς —εάν επαληθευτεί αυτό το αποτέλεσμα— θα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.


Το ανάρτησα από http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: