Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

"ΠΡΟΙΚΑ" 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΓΩΓΟ


Με χρηματοδότηση από τη ρωσική πλευρά που σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today, θα φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, «έκλεισε» στην Πετρούπολη και μετά από δυο μήνες διεργασιών, η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ρωσικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου.Όπως σαφώς αναφέρεται στο άρθρο 3 παράγραφος 1 του Μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας A. Novak: «Η Ρώσικη πλευρά θα διευκολύνει την Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την απόκτηση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση και την εκτέλεση του Έργου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Μελέτης Σκοπιμότητας που θα εκπονηθεί σε συνέχεια της υπογραφής του παρόντος Μνημονίου, και η οποία χρηματοδότηση θα δοθεί με την εγγύηση του οικονομικού οφέλους της διέλευσης φυσικού αερίου από τον Νότιο Ευρωπαϊκό Αγωγό».

Με απλά λόγια, η ρωσική πλευρά θα προσφέρει την χρηματοδότηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό με πρόβλεψη αποπληρωμής από τα μελλοντικά έσοδα.

Η υπογραφή και ο συγκεκριμένος όρος που υπάρχει στο Μνημόνιο συνεργασίας επιβεβαιώνει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ που εδώ και δυο μήνες είχε μιλήσει για χρηματοδότηση από ρώσικα κεφάλαια με 2 δισεκατομμύρια ευρώ και είχε λοιδορηθεί περί ανάπτυξης σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας, η κατασκευή του αγωγού που θα έχει ετήσια χωρητικότητα έως 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο σημείο εισόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει το 2016 και η έναρξη της λειτουργίας του έως το τέλος του 2019.

Την υλοποίηση του αγωγού θα αναλάβει Εταιρεία Ειδικού Σκοπού, μέτοχοι της οποίας θα είναι κατά 50% η "Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων ΑΕ - ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.", μια νέα εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου που συτάθηκε από την κυβέρνηση και κατά 50% η «Τράπεζα Ανάπτυξης και Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων, (Vnesheconombank-VEB)» της Ρωσίας.

Στα κάγκελα οι Αμερικανοί

Η στρατηγική ενεργειακή κίνηση της κυβέρνησης Τσίπρα για συνεργασία με τη Ρωσία που επικυρώθηκε με την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας, έχει προκαλέσει delirium tremens, στους Αμερικανούς που σε υψηλούς τόνους είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αρχές Μαΐου ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Άμος Χοκστάιν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα είχε εκφράσει επισήμως την αντίθεση των ΗΠΑ.

Ένα μήνα μετά στις αρχές Ιουνίου ο Άμος Χοκστάιν με δηλώσεις του από την Κύπρο ανέβασε περισσότερο τους τόνους δηλώνοντας το εξής: «εάν προχωρήσει ο τουρκικός αγωγός που θα μεταφέρει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, η Ελλάδα θα γίνει μέρος του προβλήματος αντί της λύσης».

Ο βασικός λόγος που αντιδρούν οι ΗΠΑ στην κατασκευή του αγωγού και κατά την προσφιλή τους τακτική φτάνουν ακόμα και σε οριακά απειλητικές δηλώσεις και προς τη χώρα μας όπως και προς την Τουρκία και τα Σκόπια, είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες θέλουν να μπουν στο παγκόσμιο ενεργειακό παιγνίδι μέσω της Ευρώπης.

Και το ερώτημα, πλέον, είναι με ποιόν τρόπο θα αντιδράσουν και με ποιες κινήσεις θα προσπαθήσουν να τορπιλίσουν τη συμφωνία. Ίδωμεν.


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: