Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ο ΆΔΩΝΗΣ ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ (ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ). ΕΜΕΙΣ;



Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
 

Κάτι … συγγενείς του Άδωνι Γεωργιάδη μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για να μας πούν ότι… «μένουν Ευρώπη». Λίγο έλειψε να πλήξει ένας εξάδελφος του από… μοναξιά. Δεν είναι ότι οι Ευρωπαϊστές μετριούνται λιγότεροι από τους ¨άλλους στην Ελλάδα. Είναι κυρίως ότι το διακύβευμα που βάζει ο κ. Γεωργιάδης, σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς διχάζει τον τόπο και περιγράφεται ως τουλάχιστον ηλίθιο. Όλοι «μένουμε Ευρώπη». 


Οι φίλοι του Άδωνι όμως «μένουν» κυρίως από λογική. Η χειρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει κάποιος στους χαλεπούς τούτους καιρούς είναι να διχάζει την Ελληνική κοινωνία. Όταν, μάλιστα, είναι ένας εξ’ αυτών που την έχουν κατασπαράξει – όπως ο κ. Γεωργιάδης – τότε το δικαίωμα, όχι να διχάζεις την κοινωνία, αλλά και να εκφράζεις άποψη στο δημόσιο διάλογο γίνεται σχεδόν αόρατο. Πέρα από την πλάκα του θέματος, την οποία η εν γένει δημόσια εικόνα του κ. Γεωργιάδη την ευνοεί, υπάρχουν και πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλεί αυτή η ομαδούλα που δεν θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Διάβασα κάπου ότι «Σημερα ο Αδωνις απέδειξε πως η σάτιρα δεν εχει όρια. Ποδοπατάμε τη λογικη και χορεύουμε και μπαμπολειο πανω της.». Αλλά πέρα από αυτό απέδειξε πως θέλει την Ελληνική κοινωνία διχασμένη και όμηρο ψεύτικων και εγκληματικών διλημμάτων. Ε, λοιπόν, ναι. Με τον κόσμο του Άδωνη και των ομοίων του, έχουμε διαφορές. Μένουμε Ευρώπη, αλλά θέλουμε μιαν άλλη Ευρώπη, όχι αυτή που συντηρεί τη… μούχλα των ιδεών του κάθε τέτοιου Άδωνη, κι ύστερα επιχειρεί να μας τη σερβίρει για … ροκφόρ.


Εμείς θέλουμε την Ελλάδα στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα, ενώ οκ. Γεωργιάδης και οι όμοιοι του, απλώς στα… τέσσερα. Αυτές είναι δυο ουσιώδεις διαφορές. Τις οποίες όμως καλό θα είναι να λύσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο. Τώρα οι καιροί θέλουν ενότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε τη βούληση να είμαστε στα… τέσσερα. Ούτε μοιρασμένοι, ούτε στημένοι. 


Το ανάρτησα από http://www.news4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: