Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2015

Ο ΆΔΩΝΗΣ ΣΤΑ... ΤΕΣΣΕΡΑ (ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ). ΕΜΕΙΣ;


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
 

Κάτι … συγγενείς του Άδωνι Γεωργιάδη μαζεύτηκαν στο Σύνταγμα για να μας πούν ότι… «μένουν Ευρώπη». Λίγο έλειψε να πλήξει ένας εξάδελφος του από… μοναξιά. Δεν είναι ότι οι Ευρωπαϊστές μετριούνται λιγότεροι από τους ¨άλλους στην Ελλάδα. Είναι κυρίως ότι το διακύβευμα που βάζει ο κ. Γεωργιάδης, σε τέτοιους κρίσιμους καιρούς διχάζει τον τόπο και περιγράφεται ως τουλάχιστον ηλίθιο. Όλοι «μένουμε Ευρώπη». 


Οι φίλοι του Άδωνι όμως «μένουν» κυρίως από λογική. Η χειρότερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει κάποιος στους χαλεπούς τούτους καιρούς είναι να διχάζει την Ελληνική κοινωνία. Όταν, μάλιστα, είναι ένας εξ’ αυτών που την έχουν κατασπαράξει – όπως ο κ. Γεωργιάδης – τότε το δικαίωμα, όχι να διχάζεις την κοινωνία, αλλά και να εκφράζεις άποψη στο δημόσιο διάλογο γίνεται σχεδόν αόρατο. Πέρα από την πλάκα του θέματος, την οποία η εν γένει δημόσια εικόνα του κ. Γεωργιάδη την ευνοεί, υπάρχουν και πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλεί αυτή η ομαδούλα που δεν θέλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα.

Διάβασα κάπου ότι «Σημερα ο Αδωνις απέδειξε πως η σάτιρα δεν εχει όρια. Ποδοπατάμε τη λογικη και χορεύουμε και μπαμπολειο πανω της.». Αλλά πέρα από αυτό απέδειξε πως θέλει την Ελληνική κοινωνία διχασμένη και όμηρο ψεύτικων και εγκληματικών διλημμάτων. Ε, λοιπόν, ναι. Με τον κόσμο του Άδωνη και των ομοίων του, έχουμε διαφορές. Μένουμε Ευρώπη, αλλά θέλουμε μιαν άλλη Ευρώπη, όχι αυτή που συντηρεί τη… μούχλα των ιδεών του κάθε τέτοιου Άδωνη, κι ύστερα επιχειρεί να μας τη σερβίρει για … ροκφόρ.


Εμείς θέλουμε την Ελλάδα στα τέσσερα σημεία του Ορίζοντα, ενώ οκ. Γεωργιάδης και οι όμοιοι του, απλώς στα… τέσσερα. Αυτές είναι δυο ουσιώδεις διαφορές. Τις οποίες όμως καλό θα είναι να λύσουμε σε μεταγενέστερο χρόνο. Τώρα οι καιροί θέλουν ενότητα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε τη βούληση να είμαστε στα… τέσσερα. Ούτε μοιρασμένοι, ούτε στημένοι. 


Το ανάρτησα από http://www.news4all.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: