Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 31/10 ΖΗΤΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ


Παράταση εξόφλησης στα τέλη του 2015 για όλες τις επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές που λήγουν έως 31/10 προτίθεται να ζητήσει με επιστολή - παρέμβασή της στο υπουργείο Οικονομικών και κοινοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Οι βίαιες αλλαγές των όρων λειτουργίας της αγοράς έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής. Γεγονός όμως που οφείλεται σε απρόβλεπτους εξωγενείς παράγοντες και δεν αποτελεί παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των κανόνων συναλλακτικής πίστης» επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «αποστέλλω αύριο, Δευτέρα 27 Ιουλίου, επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών (με κοινοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών) με την οποία ζητώ να δοθεί παράταση εξόφλησης ως τις 31/12/2015 για όλες τις επιταγές, τα γραμμάτια και τις συναλλαγματικές που λήγουν μέχρι τις 31/10/2015».

Υπενθυμίζει δε ότι ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και μετά τις έκτακτες καταστάσεις των πυρκαγιών του 2007.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει επιτέλους την αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς αυτές τις κρίσιμες ώρες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υιοθετήσει την πρότασή μου» αναφέρει.


Το ανάρτησα από http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: