Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΤΙΝΑΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΤΙΝΑΣ
Κάτσε ρε συμπολίτη να καταλάβω:

Μπήκαμε σε ένα δρόμο τις τελευταίες ημέρες που μας κόστισε τα παρακάτω:


- Κάτι εκατομμύρια ευρώ για τη διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος.


- Τεράστιο κόστος κοινωνικό μέσω της διχόνοιας που πέρασε στην ελληνική κοινωνία.


- Έξοδα, όπως π.χ. αφίσες, υλικό, μεταφορικά, προσωπικό χαμένο χρόνο, φιλίες που χάλασαν ή που αλλοιώθηκαν.


- Κλειστές τράπεζες και έλεγχο κίνησης κεφαλαίων για πολύ καιρό ακόμα.


- Απώλεια 12 δις απο το ΤΧΣ.- Πάγωμα της αγοράς και σαφέστατη οικονομική επίπτωση στη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.


- Σαφέστατο διεθνή διασυρμό και απώλεια εσόδων απο τον τουρισμό.


- Πολύς χαμένος χρόνος μπροστά μας ακόμα έως ότου καταφέρουμε να επιστρέψουμε έστω και στο σημείο που ήμασταν τη περασμένη Παρασκευή ώς οικονομία και ώς κοινωνία.

Απο τη όλη τη διαδικασία αυτή η χώρα κέρδισε:


- Ενα κείμενο υπογεγραμμένο απο όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - πλήν ΚΚΕ - που είναι η πρόταση του ΣΑΒΒΑΤΟΥ του Γιούνκερ με σαφείς σημειώσεις για: την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, μια γενικότητα περι εμπροσθοβαρούς χρηματοδοτικού προγράμματος και μια πρόταση για ανφορά απο τους θεσμούς στο θέμα του χρέους.


Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κέρδισε:


- Πολιτική κυριαρχία επι των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων και αρχηγών, καθώς ορίζει το παιχνίδι σαφέστατα πλέον.


- Κυριαρχία, ίσως, στο κόμμα του, καθώς θα δούμε τι συμφωνία θα φέρει πέρα απο τη πρόταση και πόσο θα τη στηρίξει το σύνολο του κόμματός του.


Ρε συμπολίτη, κατάλαβα καλά ότι προκειμένου να κερδίσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αυτός φεύγει καβαλάρης πάνω σε ένα άσπρο άλογο, σφυρίζοντας στο ρυθμό του: "Είμαστε πιά Πρωταθλητές'" ενώ πίσω του η χώρα είναι κομμάτια, διχασμένη και διαλυμένη απο τις επιλογές του;


Το ανάρτησα από το fb

Δεν υπάρχουν σχόλια: