Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΈΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣΣτο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, υιοθετήθηκε η ακόλουθη δήλωση:
Οι Έλληνες ψηφοφόροι εξέφρασαν την άποψη τους παρότι το δημοψήφισμα έγινε σε εξαιρετικά συμπιεσμένο χρόνο.
Η ψήφος υπέρ του ΟΧΙ σχετικά με ένα
σχέδιο συμφωνίας με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ για το πρόγραμμα προσαρμογής, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες τις πλευρές και να ξεκινήσει άμεσα η διαπραγμάτευση για μια νέα συμφωνία.
Είναι ξεκάθαρο παρά ταύτα, ότι ο Ελληνικός λαός στη μεγάλη πλειοψηφία του επιθυμεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Μια νέα συμφωνία, πρέπει να λάβει υπόψη της ότι, η Ελλάδα έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής με οδυνηρές θυσίες, όπως μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και αύξηση της ανεργίας των νέων σε ποσοστό πάνω από 40%.

Η ψήφος υπέρ του «όχι», δείχνει πάνω από όλα την απελπισία μιας κοινωνίας χωρίς ελπίδα για το αύριο, μια κοινωνία ωθούμενη στα άκρα της αντοχής της από πολιτικές βασισμένες αποκλειστικά στη λιτότητα που έπληξαν σκληρά την ανάπτυξη και την πραγματική οικονομία.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην ΕΕ που χτυπήθηκε από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008-9.

Παρά όλες τις προσπάθειες της τότε σοσιαλιστικής κυβέρνησης, η Ευρώπη καθυστέρησε πολύ να αντιδράσει με αποτελεσματικό και ενιαίο τρόπο έναντι της πίεσης των αγορών.

Αν τότε η ΕΕ είχε αντιδράσει πιο συντονισμένα, μπορεί να είχε αποφευχθεί ο υπέρμετρος πόνος και τα δραματικά διλήμματα που έφερε η συνέχιση της Ελληνικής κρίσης.

Αν η συντηρητική ηγεσία της Ευρώπης είχε λάβει σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της ελληνικής κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ότι το κλειδί για την Ευρώπη και την Ελλάδα δεν είναι περισσότερη λιτότητα αλλά βαθύτερες μεταρρυθμίσεις, αν είχαν στηρίξει την ιδέα του δημοψηφίσματος στην αρχική φάση, η κρίση θα μπορούσε να μετατραπεί σε ευκαιρία για δημοκρατική αλλαγή και πρόοδο. Η συντηρητική πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών θεσμών αρνήθηκε να λάβει σοβαρά υπόψη αυτά τα μηνύματα και επέμεινε στο να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία και την αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας από ό,τι στο σχεδιασμό των θεμελίων μιας στέρεης οικονομικής ανάκαμψης, που θα προσέλκυε επενδύσεις και θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας.

Την εβδομάδα αυτή, κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ.

Καλούμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να σεβαστεί την εντολή που πήρε με την εκλογή του και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Ενεργώντας συντονισμένα με όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το αν υποστήριξαν το «ναι» ή το «όχι», θα πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη μιας συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία και τις μεταρρυθμίσεις για μια βιώσιμη οικονομία.

Οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική θα φέρει μια ακόμη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Καλούμε τους Ευρωπαίους ηγέτες και τους θεσμούς, να σεβαστούν τις δημοκρατικές επιλογές του Ελληνικού λαού και να εργαστούν εποικοδομητικά για μια συμφωνία αποδεκτή από όλες τις πλευρές. Η εικόνα της ΕΕ, της πλουσιότερος περιοχής του κόσμου, θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν δεν εξαντληθούν οι προσπάθειες για να σωθεί ένα κράτος-μέλος που βρίσκεται στα όρια της απόλυτης κατάρρευσης. Για το μέλλον της Ευρώπης, είναι ζωτικό να βρεθεί ένας τρόπος για να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ένωσης, μέσα από πνεύμα αλληλεγγύης.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συνεχίσει τη στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, γιατί τα θύματα μιας κατάρρευσης του δεν θα είναι οι πλούσιοι φοροφυγάδες που έβγαλαν τα χρήματα τους έξω, αλλά οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που θα χάσουν τις λίγες αποταμιεύσεις τους.
Την επομένη του δημοψηφίσματος, κι αυτό αφορά όλες τις πλευρές, δεν υπάρχει χρόνος για αλληλοκατηγορίες. Είναι ώρα για σεβασμό στη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα, είναι ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση και τα παιχνίδια τακτικής, προς όφελος μιας έντιμης συζήτησης για την έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο.Το ανάρτησα από http://www.tokinima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: