Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ GREXIT


Κάλυψη παρείχε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ώρα του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά σχετικά με το Plan B και τα όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες μέρες. Ο πρωθυπουργός,
κινούμενος σε υψηλούς τόνους, ανέλαβε την ευθύνη της πρωτοβουλίας και την υπερασπίστηκε λέγοντας ότι ο ίδιος έδωσε εντολή να υπάρξει ένα σχέδιο άμυνας σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, δηλαδή στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις κατέρρεαν με την ευθύνη συντηρητικών κύκλων των δανειστών. Ανέφερε πάντως ότι ο πρωην υπουργός Οικονομικών έκανε λάθη κι έχει ευθύνη, ωστόσο τον υπερασπίστηκε απέναντι στις επιθέσεις λέγοντας ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί ότι είναι λαμόγιο ή ότι έβγαλε τα χρήματά του στο εωτερικό όπως έπραξαν υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Επίσης επιτέθηκε στην Φώφη Γεννηματά σχετικά με την ιδιοκτησία του προγράμματος κατηγορώντας την ότι ταυτίζεται με την γραμμή Βενιζέλου και την αγωνία των δανειστών.

«Παρακολουθώ μία περίεργη και πρωτοφανή προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαπραγματευτική διαδικασία. Είναι κατανοητό κάποιοι να προσπαθούν να στοχοποιήσουν την προσπάθεια επειδή στα δικά σας τα χρόνια δεν προσπάθησαν και έπαιρναν χωρίς αντίρρηση όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι και οι δανειστές» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά.

«Αφορμή για την επίθεση έδωσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη. Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων και συνειδητής διαστρέβλωσης θα ήταν διασκεδαστικός εάν δεν ήταν επικίνδυνός, θέλει να ποινικοποιήσει την προσπάθεια της κυβέρνησης σε περίπτωση που επικρατούσαν ακραίοι κύκλοι και θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός.

«Εάν οι εταίροι είχαν έτοιμο ένα τέτοιο σχέδιο, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, είχαμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φυσικά και είχα δώσει εντολή για προετοιμασία της άμυνας από ένα τέτοιο ενδεχόμενο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μην ψάχνετε στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα, ψάξτε στα υποβρύχια, στο PSI, των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, στην υπόθεση μεταβίβασης των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, είπε ο πρωθυπορυγός στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Μας λέτε σαχλαμάρες, εάν είχαμε το σχέδιο γιατί δεν το εφαρμόσαμε μετά το 62% του δημοψηφίσματος;» είπε ο πρωθυπουργός στη Φώφη Γεννηματά.

«Αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το ευρώ, μειώνει τη γραφειοκρατία, δίνει ταχύτητα στις συναλλαγές και περιορίζει την ανάγκη ρευστότητας που θα είναι διαρκής το επόμενο διάστημα. Αυτό είναι το ύποπτο σχέδιο εξόδου από το ευρώ; Εάν είναι αυτό μας φέρατε εδώ για ένα αστείο λόγο» είπε ο πρωθυπουργός.

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη μπορείτε να τον κατηγορήσετε για το πολιτικό του σχέδιο, τα πουκάμισά του, τις διακοπές στην Αίγινα αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο και ότι είχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως ο προηγούμενος υπουργός, δεν έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια του όπως ο Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, και δεν είχε αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας όπως ο στενός συνεργάτης του Σαμαρά» είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο όταν αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ

Τη δέσμευση ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το μεταναστευτικό ζήτημα να τύχει της αντιμετώπισης που αξίζει σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Πολιτεία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση μικροπολικών συμφερόμενων» παρείχε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο όταν αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ.

Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ιδεολογική τύφλωση και ο ρατσισμός πολλές φορές είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ματιάς στα πράγματα. «Κι ας μην κάνουμε τους έκπληκτους που αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο διευρύνονται, αλλά γεμίζουν με εκπροσώπους κομμάτων μισαλλόδοξων ιδεών τα έδρανα της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: