Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΙ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΉΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ (video)

 
 

«Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ, μέσα στην αίθουσα. Είναι θεσμικό ατόπημα σε αυτό το μείζον ζήτημα για το μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός να μην ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή.«Αποτρέψαμε το grexit την υστάτη στιγμή, με κοινή προσπάθεια», δήλωσε και εξήγησε πως ο «συμβιβασμός ήταν αναγκαίος για τη γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας μας».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει τη συμβολή των δυνάμεων της αντιπολίτευσης και τη συμβολή των βουλευτών», δήλωσε, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει «τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης που ακύρωσαν τα σχέδια ακραίων δυνάμεων».

Κατόπιν, η κα Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση: «Οι δραχμολάγνοι υπουργοί πήγαιναν χέρι-χέρι με το Σόιμπλε με στόχο να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης, εκτός Ευρωζώνης. Έχει απόλυτη ευθύνη ο πρωθυπουργός να δώσει οριστικό τέλος στο κυνήγι μαγισσών, να δώσει οριστικό τέλος οριστικό τέλος στο θέατρο σκιών. Να σταματήσουν οι άσκοπες θεωρίες περί τρόικας εσωτερικού και περί πραξικοπήματος. Προσβάλει όσους μας στήριξαν ενεργά».

«Κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως η συμφωνία φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πως «δεν είναι δικαίωση για μας αυτό. Δεν είναι για εμάς δικαίωση ότι ο κ. Τσίπρας υπογράφει το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο».

Αντίθετα, όπως είπε, «δικαίωση θα ήταν να χτίσετε πάνω στις προηγούμενες προσπάθειες. Παραλάβατε μία οικονομία που είχε αρχίσει να σταθεροποιείται». Η ίδια κατηγόρησε την κυβέρνηση για όσα υποσχέθηκε και δεν έκανε: «Θα διώχνατε το ΔΝΤ και αυτό παραμένει. Δεσμευτήκατε ότι θα κουρέψετε το χρέος, αλλά αρκεστήκατε σε μια αναφορά εκκίνησης μιας συζήτησης μετά την 1η αξιολόγηση».

Η κα Γεννηματά παραδέχτηκε πως η «συμφωνία είναι δύσκολη και επώδυνη, αλλά κρατά τη χώρα όρθια. Δεν υπογράψαμε εμείς τους όρους, εσείς το κάνατε. Πρέπει όμως να την κρατήσουμε και να την εφαρμόσουμε».

«Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι θετική ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας», τόνισε και συνέχισε: «Οι εκλογές θα ήταν καταστροφή για τη χώρα, όπως και τα σενάρια για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. Υπάρχει σκοπός με ορίζοντα τη λήξη του προγράμματος».

«Εσείς έχετε την ευθύνη από δω και πέρα. Οφείλετε να πάρετε αποφάσεις για την κυβέρνηση και την εύρυθμη λειτουργία της βουλής», κατέληξε η κα Γεννηματά, αφήνοντας αιχμές για υπουργούς που δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, όπως και για την Πρόεδρο της Βουλής.

 
Το ανάρτησα από http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: