Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: "ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ" - ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Γενικό προσκλητήριο επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ, απευθύνει η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με συνέντευξή της στη Real News. «Την ίδια στιγμή» σημειώνει «ξεκινάμε πιο εντατικά τον διάλογο με κόμματα και πρωτοβουλίες, κινήσεις πολιτών με τη συγκρότηση της επιτροπής για την ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες αναζήτησης κοινών τόπων και δράσεων εντός και εκτός Βουλής με τις ευρύτερες δυνάμεις του χώρου».


Αναφερόμενη στην κυβέρνηση τονίζει: «Δεν έχουμε υπογράψει ούτε θα υπογράψουμε καμία λευκή επιταγή στον κ. Τσίπρα» και υποστηρίζει ότι «το σοβαρό ζήτημα που τίθεται είναι αν η κυβέρνηση ως έχει, θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος των τεράστιων προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε. Η αντιπολίτευση, για λόγους εθνικής ανάγκης, κάλυψε το αντίστοιχο έλλειμμα σε επίπεδο Βουλής».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το κόμμα της δεν διεκδικεί, ούτε καν επιθυμεί, συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα. «Αυτό όμως που απαιτούμε, είναι να υπάρξει η αναγκαία πολιτική συνεννόηση για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε να μην σηκώσει στις πλάτες του ο λαός τα 14 δισ. μέτρα του "πρώτη φορά αριστερού" μνημονίου, χωρίς αποτέλεσμα».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι «οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, είναι μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και σημειώνει: «Οι πρόωρες εκλογές εξυπηρετούν μόνο προσωπικούς κομματικούς και εσωκομματικούς σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Σχεδιασμοί που, με τεράστιο κόστος για την οικονομία και την κοινωνία, πάντα έχουν στις ιεραρχήσεις του κ. Τσίπρα προτεραιότητα».

Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ συζητά ενδεχόμενο συμμετοχής σε «ευρωπαϊκό μέτωπο» που θα κατέλθει στις εκλογές απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννηματά απαντά: «Δεν πιστεύουμε σε ανιστόρητα, πολωτικά και διχαστικά μέτωπα. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη ημέρα με την ημέρα προχωρούν με πίστη και αυτοπεποίθηση στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάδειξη ενός δυναμικού άλλου πόλου με αυτόνομο λόγο, αυτοδύναμη στρατηγική και αυτοδύναμο ρόλο».

Εξάλλου η κ. Γεννηματά επαναλαμβάνει τη θέση της για καθιέρωση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι «θα δώσει τη δυνατότητα για νέες συνεργασίες, για νέες νοοτροπίες, θα καθυποτάξει την έπαρση του ισχυρού, θα φέρει νέα ήθη στην πολιτική ζωή».


Το ανάρτησα από http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: