Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ


«Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά το μέγα σκάνδαλο της λεγόμενης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το μεγαλύτερο ίσως στην ελληνική ιστορία, με το οποίο το δημόσιο, δηλ. οι πενόμενοι υπερφορολογούμενοι της πατρίδας μας, έχασαν ιλιγγιώδη ποσά άνω των 40 δισ., καταληστεύθηκαν ασφαλιστικά ταμεία και πολλές χιλιάδες μικρομέτοχοι και μικροομολογιούχοι, ενώ οι τράπεζες πέρασαν σχεδόν τζάμπα σε ξένα κερδοσκοπικά χέρια, πολλά αγνώστων λοιπών στοιχείων».


Αυτό τονίζει, σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο και να "κουκουλωθεί", «πολύ περισσότερο που έγινε δυνατό εξαιτίας σειράς σκοτεινών κυβερνητικών αποφάσεων και ρυθμίσεων, όπως ο αποκλεισμός των μικρών ελλήνων επενδυτών από τις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, η κατάργηση, με αυθαίρετη απόφαση του δημοσίου, της προτίμησης των παλαιών μετόχων και άλλα».

«Η πιο προκλητική, ίσως, μεθόδευση υπήρξε, όμως, φωτογραφική τροπολογία στο ν.4346/15, που πέρασε με διαδικασίες εξπρές, όπως τεκμηριώνει η ιστοσελίδα iskra.gr, με την οποία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) υποχρεώνεται ουσιαστικά, με απίστευτη ζημιά του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων, να αποδεχθεί τις εξευτελιστικές τιμές των μετοχών των τραπεζών για τις αυξήσεις κεφαλαίου, όπως αυτές καθορίστηκαν με τη μέθοδο του βιβλίου προσφορών και οι οποίες ξεκίνησαν με μηδενική τιμή», τονίζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

«Η ΛΑ.Ε ζητάει να σταματήσουν τώρα οι σκανδαλώδεις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Σε κάθε περίπτωση η ΛΑ.Ε δεν πρόκειται να σταματήσει να ανακινεί το πελώριο αυτό θέμα και να ζητάει την πλήρη και σε βάθος διεύρυνση του για την αναζήτηση όχι μόνο των πελώριων πολιτικών αλλά και των βαρύτατων ποινικών ευθυνών» προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης και καταλήγει:

«Επαναφέρουμε άμεσα, χωρίς να έχουμε αυταπάτες, την πρότασή μας για τη σύσταση Εξεταστικής των πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής, με στόχο να διευρυνθεί όσο το δυνατόν βαθύτερα η υπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης και να ανοίξει γύρω από αυτήν μια πλατιά δημόσια συζήτηση.

Η ΛΑ.Ε πρόκειται να αναλάβει άμεσα σειρά πρωτοβουλιών για κινητοποιήσεις ενάντια στο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης, για την προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των μικρομετόχων και των μικροομολογιούχων, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και για ένα άλλο εθνικό, αναπτυξιακό, παραγωγικό και κοινωνικό ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος».


Το ανάρτησα από http://www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: