Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

«ΙΜΒΡΟΣ»: ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, ΔΩΡΑ ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΜΒΡΟ ΣΤΟ RITSIRIKOS.NET





Ίμβρος

Πιτσιρίκο καλημέρα. Σε διαβάζω συχνά πυκνά αν και δεν συμφωνώ πάντα με τις απόψεις σου. Πρόσφατα πήγα στην Ίμβρο ως καλεσμένος σε γάμο.



Γάμος ελληνικός έγινε στο νησί μετά από 36 χρόνια!!! Μιλώντας με τους Έλληνες του νησιού μου είπαν για την πολιτική της «γείτονος» χώρας σχετικά με αυτούς.

Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο για να περάσει στα παιδιά τους θα πρέπει αυτά να υπηρετήσουν στον τούρκικο στρατό. Σε άλλη περίπτωση περνάνε αυτοδικαίως στο κράτος.

Αυτό ισχύει γιατί οι «γείτονες» είχαν την τρομερή έμπνευση να απαγορέψουν δια νόμου οποιαδήποτε αγοραπωλησία σε παραμεθόριο περιοχή.

Πέραν αυτού, για να ανοίξεις επιχείρηση στο νησί θα πρέπει υποχρεωτικά να έχεις Τούρκο συνέταιρο.

Τους ρώτησα γιατί έχουν παντού τούρκικες σημαίες (σε μαγαζιά , σε δίκυκλα, σε αυτοκίνητα κλπ) και μου απάντησαν ότι όλοι οι Τούρκοι ασχέτως μορφωτικού επιπέδου είναι τρομερά εθνικιστές. Οι ίδιοι οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να έχουν ελληνική σημαία απλωμένη ούτε για δείγμα επειδή οι Τούρκοι κατευθείαν θα την καίγανε!!!!

Στα δε μαγαζιά τους δεν υπάρχει ίχνος από κάτι που να θυμίζει Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Βέβαια το κάψιμο ελληνικής σημαίας είναι κατά βάση δικό μας προνόμιο.

Αυτοί οι ξεχασμένοι (από όλα τα κόμματα) Έλληνες είναι γύρω στους 250 με νέους γύρω στα 10-12 άτομα. Οι υπόλοιποι είναι άνω των 60. Στην Τένεδο υπάρχουν μόνο 9. Εκπληκτικό δεν είναι;

Πραγματικά έφυγα από το νησί με μια γεύση πίκρας όχι για το τι έχουν κάνει οι «γείτονες» στη δικιά μας μειονότητα αλλά για το πόσο αδιάφορα φερόμαστε εμείς για την χώρα μας. Και για να το διευκρινίσω από τώρα, δεν είμαι υποστηρικτής της ΧΑ ή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος.

Αυτή η χώρα που ζω πως λέγεται; Μήπως λέγεται ΠΑΣΟΚ; ΝΔ; ΣΥΡΙΖΑ; ΧΑ; Ολυμπιακός; Πανιώνιος ή Μπόμπολας ΑΕ;

Αυτή η «ωχαδελφοαδιαφοροδημοκρατία» που έχουμε θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον εθνικισμό τους; Όχι δεν θέλω να γίνω εθνικιστής του κερατά, ισορροπία θέλω να έχω, να μάθω πως να αγαπώ την πατρίδα μου χωρίς την ξεπουλώ να την ξεφτιλίζω και να την υποβιβάζω.

Αγωνίζεται κανένας εκ των 300 βο(υ)λευτών για αυτούς τους ανθρώπους;

Τέλος σου στέλνω αυτή τη φωτό που όσα πράγματα θα ήθελε να πει άλλο τόσο θα την είχαμε παρεξηγήσει γιατί έχουμε ξεχάσει την έννοια της. Μια οδός δρόμου στο Εski Bademli (Γλυκύ).

(Αγαπητέ φίλε, το τελευταίο πραγματικά πατριωτικό κίνημα ήταν το ΕΑΜ. Μετά κυβέρνησαν οι συνεργάτες των Γερμανών -που δήλωναν εθνικιστές- και αποδείχτηκε πως στην Ελλάδα ο πατριωτισμός δεν είχε μέλλον. Όλες οι μεγάλες ήττες για την Ελλάδα, από το ’22 μέχρι την Κύπρο, από τους εθνικιστές προήλθαν. Και δυστυχώς, πολλοί μπερδεύουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Περαστικά τους. Κατά τ’ άλλα, όπου βλέπετε πολλές σημαίες -τουλάχιστον σε εποχή που δεν γίνεται πόλεμος-, κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Για την Ίμβρο και την Τένεδο δεν σας απαντώ, γιατί δεν ξεχνώ τους συμπατριώτες μας που ζουν εκεί. Εμείς εδώ στην Ελλάδα -από την ασφάλειά μας- μπορούμε να λέμε και να γράφουμε ό,τι θέλουμε αλλά αυτοί θα υποφέρουν. Να είστε καλά.)

Το ανάρτησα από http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: