Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016

«ΙΜΒΡΟΣ»: ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, ΔΩΡΑ ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΚΟΝΗΣ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΊΜΒΡΟ ΣΤΟ RITSIRIKOS.NET

Ίμβρος

Πιτσιρίκο καλημέρα. Σε διαβάζω συχνά πυκνά αν και δεν συμφωνώ πάντα με τις απόψεις σου. Πρόσφατα πήγα στην Ίμβρο ως καλεσμένος σε γάμο.Γάμος ελληνικός έγινε στο νησί μετά από 36 χρόνια!!! Μιλώντας με τους Έλληνες του νησιού μου είπαν για την πολιτική της «γείτονος» χώρας σχετικά με αυτούς.

Οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο για να περάσει στα παιδιά τους θα πρέπει αυτά να υπηρετήσουν στον τούρκικο στρατό. Σε άλλη περίπτωση περνάνε αυτοδικαίως στο κράτος.

Αυτό ισχύει γιατί οι «γείτονες» είχαν την τρομερή έμπνευση να απαγορέψουν δια νόμου οποιαδήποτε αγοραπωλησία σε παραμεθόριο περιοχή.

Πέραν αυτού, για να ανοίξεις επιχείρηση στο νησί θα πρέπει υποχρεωτικά να έχεις Τούρκο συνέταιρο.

Τους ρώτησα γιατί έχουν παντού τούρκικες σημαίες (σε μαγαζιά , σε δίκυκλα, σε αυτοκίνητα κλπ) και μου απάντησαν ότι όλοι οι Τούρκοι ασχέτως μορφωτικού επιπέδου είναι τρομερά εθνικιστές. Οι ίδιοι οι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να έχουν ελληνική σημαία απλωμένη ούτε για δείγμα επειδή οι Τούρκοι κατευθείαν θα την καίγανε!!!!

Στα δε μαγαζιά τους δεν υπάρχει ίχνος από κάτι που να θυμίζει Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Βέβαια το κάψιμο ελληνικής σημαίας είναι κατά βάση δικό μας προνόμιο.

Αυτοί οι ξεχασμένοι (από όλα τα κόμματα) Έλληνες είναι γύρω στους 250 με νέους γύρω στα 10-12 άτομα. Οι υπόλοιποι είναι άνω των 60. Στην Τένεδο υπάρχουν μόνο 9. Εκπληκτικό δεν είναι;

Πραγματικά έφυγα από το νησί με μια γεύση πίκρας όχι για το τι έχουν κάνει οι «γείτονες» στη δικιά μας μειονότητα αλλά για το πόσο αδιάφορα φερόμαστε εμείς για την χώρα μας. Και για να το διευκρινίσω από τώρα, δεν είμαι υποστηρικτής της ΧΑ ή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος.

Αυτή η χώρα που ζω πως λέγεται; Μήπως λέγεται ΠΑΣΟΚ; ΝΔ; ΣΥΡΙΖΑ; ΧΑ; Ολυμπιακός; Πανιώνιος ή Μπόμπολας ΑΕ;

Αυτή η «ωχαδελφοαδιαφοροδημοκρατία» που έχουμε θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον εθνικισμό τους; Όχι δεν θέλω να γίνω εθνικιστής του κερατά, ισορροπία θέλω να έχω, να μάθω πως να αγαπώ την πατρίδα μου χωρίς την ξεπουλώ να την ξεφτιλίζω και να την υποβιβάζω.

Αγωνίζεται κανένας εκ των 300 βο(υ)λευτών για αυτούς τους ανθρώπους;

Τέλος σου στέλνω αυτή τη φωτό που όσα πράγματα θα ήθελε να πει άλλο τόσο θα την είχαμε παρεξηγήσει γιατί έχουμε ξεχάσει την έννοια της. Μια οδός δρόμου στο Εski Bademli (Γλυκύ).

(Αγαπητέ φίλε, το τελευταίο πραγματικά πατριωτικό κίνημα ήταν το ΕΑΜ. Μετά κυβέρνησαν οι συνεργάτες των Γερμανών -που δήλωναν εθνικιστές- και αποδείχτηκε πως στην Ελλάδα ο πατριωτισμός δεν είχε μέλλον. Όλες οι μεγάλες ήττες για την Ελλάδα, από το ’22 μέχρι την Κύπρο, από τους εθνικιστές προήλθαν. Και δυστυχώς, πολλοί μπερδεύουν τον εθνικισμό με τον πατριωτισμό. Περαστικά τους. Κατά τ’ άλλα, όπου βλέπετε πολλές σημαίες -τουλάχιστον σε εποχή που δεν γίνεται πόλεμος-, κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Για την Ίμβρο και την Τένεδο δεν σας απαντώ, γιατί δεν ξεχνώ τους συμπατριώτες μας που ζουν εκεί. Εμείς εδώ στην Ελλάδα -από την ασφάλειά μας- μπορούμε να λέμε και να γράφουμε ό,τι θέλουμε αλλά αυτοί θα υποφέρουν. Να είστε καλά.)

Το ανάρτησα από http://pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: