Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΤΟ ΒΗΜΑ" ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΕΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ»

Αναλυτικά παρακάτω το δημοσίευμα του Βήματος: 
Πρώτο Σχόλιο μου: "Διαβάζω στην εφημερίδα "Το Βήμα" ότι δεν υπαναχωρούν οι αγρότες της Ημαθίας....το άρθρο όμως αναφέρεται μόνο στον Σύλλογο Γεωργών Αλεξάνδρειας ... που θα επιδόσει ψήφισμα, συνεχίζει το άρθρο, στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία και στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ...κατεβαίνοντας με 100 τρακτέρ στην πόλη της Βέροιας.

Για αρχή 3 ερωτήματα:

1) Στο σύνολο των γεωργών της Αλεξάνδρειας ο συγκεκριμένος Σύλλογος Γεωργών Αλεξάνδρειας σε τι ποσοστό εκπροσωπει τους γεωργούς αφ΄ενός της συγκεκριμένης περιοχής και αφ΄ετέρου στο σύνολο του νομού Ημαθίας;

2) Η επιλογή της συμβολικής κατάληψης της Εφορίας στην Βέροια έχει οποιαδήποτε σχέση με τον Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο; ...Θέλει να

εγγράψει κανείς υποθήκες του προσωπικού του πολιτικού μέλλοντος αλλά και να καθορίσει την εκλογή του ή της... Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας;
3) Αυτός που φαίνεται ως ο επικεφαλής της κίνησης των γεωργών Αλεξάνδρειας γιατί επιδίδει ψήφισμα μόνον στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ημαθίας και όχι και στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας της Ημαθίας... ο οποίος και διατηρεί διαχρονικά άριστες σχέσεις τόσο με επώνυμα συνεταιριστικά στελέχη όσο και με συνεταιρισμούς αλλά και τις συνεταιριστικές βιομηχανίες της Ημαθίας;"

Δεύτερο Σχόλιό μου: Ο "απολογισμός" των τρακτέρ που τελικά εμφανίστηκαν στην Εφορία Βέροιας ήταν 30 με 40 και άλλα τόσα αγροτικά αυτοκίνητα... Στην δε πόλη της Βέροιας περί τα 20 τρακτέρ σύμφωνα με τις φωτογραφίες του ρεπορτάζ των τοπικών δημοσιογράφων.

Το δημοσίευμα:
 

«Θα καταστείλουμε τις προσπάθειες για κατάργηση του πρωτογενούς τομέα»
Σε εναλλακτικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες του νομού Ημαθίας, που παρά το γεγονός ότι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα δηλώνουν ότι δεν υπαναχωρούν από τις θέσεις τους.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι θα σκληρύνουμε τη στάση μας, και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, όσο πλησιάζει η ώρα κατάθεσης των νομοσχεδίων του ασφαλιστικού και φορολογικού στη Βουλή για ψήφιση» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Μεσσαλάς και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε πίσω. Δουλεύουμε για την ενδυνάμωση και κάθαρση του αγροτικού κινήματος σε συνεργασία με άλλους του κλάδου σε όλη την Ελλάδα και στόχος μας είναι ενωμένοι να καταστείλουμε τις προσπάθειες που επιχειρούνται για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα».

Το πρόγραμμα της σημερινής κινητοποίησης περιλαμβάνει κάθοδο με τρακτέρ αγροτών στην πόλη της Βέροιας, με πρώτη στάση το κτήριο της εφορίας στις 11 το πρωί, υπηρεσία την οποία και προτίθενται να αποκλείσουν συμβολικά, επιδίδοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη.

Στη συνέχεια, αφού γίνει πορεία με τα τρακτέρ στην πόλη της Βέροιας, τα 100 τρακτέρ που αναμένεται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση θα μεταβούν στα γραφεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Τελευταίος σταθμός των αγροτών του νομού Ημαθίας θα είναι το κτήριο της αντιπεριφέρειας, όπου και θα κατατεθεί ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη. 



Το ανάρτησα από http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: