Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ


Την Έκθεση "Η Γενοκτονία μετά τη Γενοκτονία" που έχει ως θέμα την καταστροφή θρησκευτικών κτηρίων και μνημείων των Αρμενίων έφερε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης σε συνεργασία με τις οργανώσεις "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία" και " Έρευνα για την Αρμένικη Αρχιτεκτονική".Η Έκθεση αποτελείται από φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν την αλλαγή που έχει επέλθει στα θρησκευτικά μνημεία από την αρχή του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα που βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν ότι η Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που ακολούθησαν, όπως των Ποντίων, είχε ως στόχο την φυσική και πολιτισμική εξαφάνισή τους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που έλαβαν χώρα αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, παρευρέθηκαν Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Αρμενικής Κυβέρνησης, και της Αρμενικής Κοινότητας Βελγίου καθώς και εκπρόσωποι Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την ανάγκη, η Τουρκία να αποδεχθεί την ιστορική αλήθεια και να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που έγιναν στην αρχή του προηγούμενου αιώνα. Όπως σημείωσε, "η διατήρηση της ιστορικής μνήμης είναι απαραίτητη αν θέλουμε να αποφύγει η ανθρωπότητα την επανάληψη των τραγικών γεγονότων του παρελθόντος".

Η Heghine Evinyan, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρμενίων για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία τόνισε ότι "μία ειλικρινής και ανοικτή διαδικασία αντιμετώπισης του παρελθόντος είναι αναγκαία για κάθε υγιή δημοκρατία και προοδευτική κοινωνία, συμπληρώνοντας πως η Έκθεση "Η Γενοκτονία μετά τη Γενοκτονία" είναι ένα επιπλέον βήμα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την κατάσταση των μνημείων του Αρμενικού πολιτισμού στην σημερινή Τουρκία.

Ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης για την Έρευνα για την Αρμένικη Αρχιτεκτονική, Movses Hrair Der Kevorkian, ο οποίος ως αρχιτέκτονας είχε την επιμέλεια της Έκθεσης ανέφερε ότι οι φωτογραφίες αυτές συνοψίζουν δεκαετίες ερευνών σχετικά με την εξαφάνιση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Αρμενίας, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες για την Διατήρηση Πολιτιστικών Μνημείων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε πως η Έκθεση αποτελεί απτή απόδειξη πως η Γενοκτονία δεν σταμάτησε με τους θανάτους των θυμάτων.

Τα εγκαίνια χαιρέτησε η Κύπρια Ευρωβουλευτής Δρ Ε. Θεοχάρους, η οποία είναι η Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Αρμενίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως μετά την ολοκλήρωση της Έκθεσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.Το είδα στο http://www.androulakisnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: