Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ: «ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΉΘΕΛΑΝ ΈΝΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ "ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ" ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΛΆΘΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟ»

Ανέβασε τους τόνους ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

«Αν κάποιοι ήθελαν έναν γραμματέα - ορντινάτσα επέλεξαν λάθος άνθρωπο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης κατά τη διάρκεια της δευτερομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου συνεδρίασε την Κυριακή.

Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στην αρχική του εισήγηση του προς τα μέλη ττου οργάνου είχε τονίσει ότι "με βάση την απόφαση που ελήφθη στην 3η σύνοδο της Κεντρικής μας Επιτροπής,θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ".

Τελικά, σύμφωνα και με το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας, η απόφαση για την ανάδειξη νέων οργάνων μετατίθεται για αργότερα.

Όμως ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα στις συνεργασίες και στη διαδικασία διεύρυνσης που έχει ξεκινήσει.

Είπε χαρακτηριστικά ότι "η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει ότι αυτό θα βασίζεται σε όρους αξιακούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και ηθικούς και όχι σε όρους συναλλαγής".

«Συμπαράταξη με όρους συναλλαγής για το μοίρασμα των θέσεων στα ψηφοδέλτια και στους κεντρικούς ρόλους δεν μπορεί να υπάρξει. Συμπαράταξη κομματικών νομενκλατούρων, κομμάτων σφραγίδα ή πολυπαραγοντικών συνοθυλευμάτων καθίσταται εν τη γενέσει της θνησιγενής. Συμπαράταξη με στελέχη που μεταπηδούν απ’ τον ένα φορέα στον άλλο, αναζητώντας δια της πλαγίας οδού ρόλους και αξιώματα που απέτυχαν να καταλάβουν, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να αποτύχει. Συμπαράταξη δομημένη με δοτές επιλογές και αυθαίρετες ποσοστώσεις, χωρίς κοινωνική ή πολιτική αντιστοίχιση δεν έχει καμία προοπτική. Συμπαράταξη αποτελούμενη από στελέχη, που το μόνο που τους απασχολεί είναι η νομή της εξουσίας ή η διατήρηση και κατάληψη των βουλευτικών εδράνων, αφήνει την κοινωνία παγερά αδιάφορη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι είναι αρνητικό να μην υπάρχουν εισηγήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ότι θα πρέπει τα θεσμικά όργανα να λειτουργούν και να παίρνουν αποφάσεις έτσι ώστε να μην αυτοακυρωνόμαστε.


Το ανάρτησα από http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: