Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΕΚΑΛΑΚΗΣ: «ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΉΘΕΛΑΝ ΈΝΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ "ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ" ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΛΆΘΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟ»

Ανέβασε τους τόνους ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

«Αν κάποιοι ήθελαν έναν γραμματέα - ορντινάτσα επέλεξαν λάθος άνθρωπο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης κατά τη διάρκεια της δευτερομιλίας του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου συνεδρίασε την Κυριακή.

Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στην αρχική του εισήγηση του προς τα μέλη ττου οργάνου είχε τονίσει ότι "με βάση την απόφαση που ελήφθη στην 3η σύνοδο της Κεντρικής μας Επιτροπής,θα πρέπει να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των νέων οργάνων των Νομαρχιακών Επιτροπών και των Δημοτικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ".

Τελικά, σύμφωνα και με το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής διαδικασίας, η απόφαση για την ανάδειξη νέων οργάνων μετατίθεται για αργότερα.

Όμως ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα στις συνεργασίες και στη διαδικασία διεύρυνσης που έχει ξεκινήσει.

Είπε χαρακτηριστικά ότι "η επιτυχία του εγχειρήματος προϋποθέτει ότι αυτό θα βασίζεται σε όρους αξιακούς, ιδεολογικούς, πολιτικούς και ηθικούς και όχι σε όρους συναλλαγής".

«Συμπαράταξη με όρους συναλλαγής για το μοίρασμα των θέσεων στα ψηφοδέλτια και στους κεντρικούς ρόλους δεν μπορεί να υπάρξει. Συμπαράταξη κομματικών νομενκλατούρων, κομμάτων σφραγίδα ή πολυπαραγοντικών συνοθυλευμάτων καθίσταται εν τη γενέσει της θνησιγενής. Συμπαράταξη με στελέχη που μεταπηδούν απ’ τον ένα φορέα στον άλλο, αναζητώντας δια της πλαγίας οδού ρόλους και αξιώματα που απέτυχαν να καταλάβουν, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη να αποτύχει. Συμπαράταξη δομημένη με δοτές επιλογές και αυθαίρετες ποσοστώσεις, χωρίς κοινωνική ή πολιτική αντιστοίχιση δεν έχει καμία προοπτική. Συμπαράταξη αποτελούμενη από στελέχη, που το μόνο που τους απασχολεί είναι η νομή της εξουσίας ή η διατήρηση και κατάληψη των βουλευτικών εδράνων, αφήνει την κοινωνία παγερά αδιάφορη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε ότι είναι αρνητικό να μην υπάρχουν εισηγήσεις του Πολιτικού Συμβουλίου προς την Κεντρική Επιτροπή, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ότι θα πρέπει τα θεσμικά όργανα να λειτουργούν και να παίρνουν αποφάσεις έτσι ώστε να μην αυτοακυρωνόμαστε.


Το ανάρτησα από http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: