Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


Ξεπουλιούνται τα πάντα. Το νερό, η γη, η θάλασσα, η ζωή μας. Ακριβώς εδώ, στη χώρα μας, αντικρίζουμε τα πάντα γύρω μας βουβοί, ενώ μονάχα «τελειώσαμε» ακούς να ψιθυρίζουν γύρω σου.

Σε αυτές τις θάλασσες, σε αυτά τα μέρη, σαν θα έμπαινε το καλοκαίρι θα έπρεπε να νιώθεις ευτυχία και περηφάνια για αυτά τα χώματα.Στις αμμουδιές θα έπρεπε να χαιρόσουν που το πόδι σου θα πατούσε.

Όμως, νιώθεις σαν να διασχίζεις ξένη ιδιοκτησία.

Στη δημοσιότητα βγήκε ο κατάλογος που διαβάζεις τι βγαίνει στο σφυρί και διαπιστώνεις πως όλος ο βιος του λαού μας τελείωσε. Διαβάστε εδώ: «Η λίστα της ντροπής»!

3.175 ακίνητα του Δημοσίου προς πώληση. Από την Πάργα ως το Διδυμότειχο κι απ’ τις Πρέσπες ως την νότια Κρήτη και την Θεσσαλία, τα πάντα πουλιούνται μπιρ παρά.

Τα βουνά, οι θάλασσες, τα δάση, οι ακρογιαλιές, τα αρχαιολογικά μνημεία, τα κάστρα πουλιούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για ότι χειρότερο και ότι πιο ντροπιαστικό μπορεί κανείς να φανταστεί.

Για να συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στο σφαγείο που λέγεται Ε.Ε.

Στον κατάλογο του ξεπουλήματος, ο καθένας μας μπορεί να βρει ένα κομμάτι της ζωής του.

Μπορεί να βρει το χωριό του, να θυμηθεί τις καλοκαιρινές διακοπές, την παραλία που έκανε ως πιτσιρικάς τις βουτιές του.

Πουλάνε έτσι, τα παιδικά μας χρόνια, τις μνήμες μας και όλη μας τη ζωή.

Από την μεριά του κάποτε ο Ζοσέ Σαραμάγκου απαντούσε κατηγορηματικά σε όλους αυτούς τους κύριους και τις κυρίες, που βγάλανε στο παζάρι τη καθημερινότητα μας.

«Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.

Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…

Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.»

Όμως, γύρω μας ο αέρας «μυρίζει» θλίψη. «Ζούμε δέσμιοι, φοβόμαστε, προδοθήκαμε» θα σου πούνε οι πάντες. Όπου και να γυρίσεις βλέπεις σκυθρωπά πρόσωπα, απελπισμένους ανθρώπους, που έχουν παραδοθεί στους δήμιους τους.

Είναι αλήθεια πως η θλίψη περιβάλλει τους πάντες, γιατί είναι πολύ δύσκολο να ζεις το καθημερινό μαρτύριο του γενικευμένου ξεπουλήματος, αλλά και της βαθιάς φτωχοποίησης. Δεν είναι καθόλου εύκολο να ζεις μέσα στην αβεβαιότητα

Θα το ξαναπούμε, πως διανύουμε την εποχή των τεράτων. Την εποχή που η οικονομική ολιγαρχία δείχνει πεντακάθαρα το αποκρουστικό της πρόσωπο. Εντούτοις δεν μπορεί να αποφευχθεί για πάντα και η γέννηση του νεκροθάφτη της.

Άλλωστε, οι κοινωνίες , η ίδια η εξέλιξη της ζωής αλλά και η φύση, δεν ανέχονται τις άλυτες εξισώσεις….

Έτσι δίνουμε τον λόγο στον Μάνο Λοΐζο και στην Χαρούλα Αλεξίου να μας υπενθυμίσουν πως «Τίποτα δεν πάει χαμένο»

Το ανάρτησα από http://www.imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: