Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΚΜ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....Η πρωτιά της γαλάζιας συνδικαλιστικής παράταξης ΔΚΜ και η διάσπαση των δυνάμεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ εξ’ αιτίας της ξεχωριστής καθόδου όσων στοιχίζονται πίσω από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, είναι τα δύο σημαντικότερα συμπεράσματα των χθεσινών εκλογών για την ανάδειξη του νέου 15μελους διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Στις τάξεις των μηχανικών έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η αυτόνομη κάθοδος της Προοδευτικής Συνεργασίας, της παράταξης η οποία πρόσκειται στον κ. Σπίρτζη ο οποίος, υπενθυμίζεται, είχε εκλεγεί πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Η ΠΡΟΣΥΜΟ, όπως αποκαλείται η παράταξη Σπίρτζη, απέφυγε να συμπράξει με την Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και κατήλθε για πρώτη φορά στις εκλογές στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών. Μάλιστα, η ΠΡΟΣΥΜΟ ξεπέρασε σε ψήφους και ποσοστά την επίσημη παράταξη του κυβερνητικού κόμματος.

Κύκλοι των μηχανικών, σχολιάζοντας την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης Σπίρτζη κάνουν λόγο για «απόπειρα επίδειξης δύναμης, έναντι της επίσημης παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ». Άλλοι, πάλι, σχολιάζουν ότι «ο υπουργός θέλει προφανώς να κρατήσει κάποια πισινή στην περίπτωση που για διάφορους λόγους βρεθεί στο μέλλον εκτός κυβέρνησης και ενδεχομένως και εκτός ΣΥΡΙΖΑ».

Τα αποτελέσματα

Στις χθεσινές εκλογές συμμετείχαν 4.335 μέλη του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με τις εκλογές του 2012 όταν είχαν ψηφίσει 3.996 μέλη. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΚΜ, λαμβάνοντας 1.457 ψήφους, ποσοστό 33,6% και 5 έδρες, έναντι 36% και 6 εδρών που είχε το 2012. Δεύτερη αναδείχθηκε η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ παράταξη ΔΗΣΥΜ με 647 ψήφους, 14,9% και 2 έδρες. Ακολουθεί η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανεπιστημονική με 389 ψήφους, 9% και 2 έδρες.

Στην τέταρτη θέση η προσκείμενη στον κ. Σπίρτζη παράταξη ΠΡΟΣΥΜΟ με 373 ψήφους, 8,3% και 1 έδρα. Στην πέμπτη θέση είναι η ΕΛΕΜ (ελεύθεροι επαγγελματίες) με 335 ψήφους, 7,8% και 1 έδρα. Ακολουθεί η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία με 297 ψήφους, 7.3% και 1 έδρα. Στην έβδομη θέση ήρθε η παράταξη «Ανασυγκρότηση» η οποία προέρχεται από την ΔΚΜ, έλαβε 255 ψήφους, 5,9% και 1 έδρα. Ακολουθεί η πρωτοεμφανιζόμενη «Πρέσα», προσκείμενη στη Λαϊκή Ενότητα με 247 ψήφους, 5,7% και 1 έδρα.

Μία έδρα καταλαμβάνει και η παράταξη «Δύναμη», με 236 ψήφους και 5,6%. Τέλος, 93 ψήφους, 2,1%, έλαβε η προσκείμενη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ παράταξη ΑΝΑΡΠΑ, αλλά χωρίς να καταλάβει έδρα στο δ.σ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, υπολείπεται η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από δύο ακόμη εκλογικά κέντρα γεγονός που ενδέχεται να διαφοροποιήσει ελαφρώς το συσχετισμό των εδρών με την ΔΚΜ να διεκδικεί και έκτη έδρα.

Ο νέος πρόεδρος

Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών αναμένεται να είναι εκ νέου ο επικεφαλής της ΔΚΜ Βασίλης Μπαρδάκης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχεται πρώτος σε σταυρούς. 


Σε δηλώσεις του στην Voria.gr ο κ. Μπαρδάκης είπε ότι «πανηγυρίζουμε για τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στις χθεσινές εκλογές. Τα μέλη μας, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και παρότι οι εκλογές έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, προσήλθαν μαζικά στις κάλπες. Αυτό δείχνει διάθεση να αγωνιστούν για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο, αλλά δείχνει και εμπιστοσύνη στο Σύλλογό μας. Πανηγυρίζουμε επίσης, για την πολύ καλή επίδοση που σημείωση η ΔΚΜ η οποία παραμένει ηγετική δύναμη στον Σύλλογο, με υπερδιπλάσιο ποσοστό από τη δεύτερη παράταξη».

Ο κ. Μπαρδάκης τόνισε ότι η ΔΚΜ θα επιδιώξει να συγκροτηθεί αυτή τη φορά διαπαραταξιακό προεδρείο με τη συμμετοχή ει δυνατόν όλων των παρατάξεων. Ερωτηθείς για τους διεκδικητικούς στόχους του νέου δ.σ. είπε ότι «στην πρώτη γραμμή είναι η ανατροπή των δυσβάστακτων φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων τα οποία ψηφίστηκαν πρόσφατα και η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πολιτικών μηχανικών».


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΚΜ αναμένεται να συμπράξει στη συγκρότηση του προεδρείου με την ΔΗΣΥΜ και ενδεχομένως και την «Δύναμη».

Το ανάρτησα από http://www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: