Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2016

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!


Εκεί που ταξιδεύεις στον ορίζοντα και το πνεύμα τείνει από την αντηλιά να παραδοθεί στην ραστώνη, οι επιτυχίες στους Ολυμπιακούς το επανανεργοποιούν αλλά τα πολιτικά το "ρίχνουν".Οι εκδοχές για εκλογές είναι μία ερμηνεία της κινητικότητας: εκλογικός πυρετός, εγκαίνια ημιτελών "γιοφυριών", διαβεβαιώσεις για εργασιακά, συνταγματική αναθεώρηση, ταξίδια Κίνα και Βουλγαρία, τηλεοπτικές άδειες, ΕΛΣΤΑΤ, νέα γενιά συμβασιούχων στο δημόσιο, γερμανικές αποζημιώσεις κα.

Η άλλη ερμηνεία είναι η "δημιουργία μιας ασπίδας φυγής" από την διογκούμενη δυσαρέσκεια: μειώσεις συντάξεων, φορολογικές επιβαρύνσεις, ακρίβεια, ανεργία, κόφτης δηλαδή πόλωση κοινωνίας-κυβέρνησης. Η ανάκαμψη που, σωστά επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σημαίνει αύξηση επενδύσεων, θέσεων εργασίας, ενίσχυση εισοδημάτων κλπ. πάει πιο αργά από την χελώνα. Η προσδοκία για το "άνοιγμα" επαναρρύθμισης του χρέους είναι το μόνο, αμφίσημο στο χρόνο και την κατάληξη, εισιτήριο μέσης διαδρομής για την κυβέρνηση.

Η σύγχυση επί του γενικού και αόριστου αλλά και το σημερινό κενό εννοιών: "κεντροαριστερά", "κεντροδεξιά", σοσιαλισμός ή φιλελευθερισμός με διάφορα "συμπαρατασσόμενα, ανανεούμενα, διευρυνόμενα" συνοδευτικά όπως κοινωνικός, δημοκρατικός – ανθρώπινος - σύγχρονος κλπ. και η εικόνα μαγειρείων "καθιστούν" τα πρόσωπα κυρίαρχα στο "παιχνίδι" της πολιτικής. Τα πολιτικά τεχνάσματα, η επιτηδευμένη ρητορική "διαχείρισης" αντιθέσεων, η μόχλευση σκοπιμοτήτων σε ένα ρημαγμένο και παρακμιακό τοπίο, που ονομάζεται δημόσια σφαίρα, "ανακατεύει".

Αιωρούμενα ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά τα πιο πολλά κόμματα, και πρώτα η κυβέρνηση, ετοιμάζονται για συνέδρια, για λίφτινγκ συσκευασίας στο υφιστάμενο "super market πολιτικών προϊόντων", αναζητούν στίγμα κυρίως για διεκδίκηση εκλογικών ποσοστών.

Δύσκολα οι πολίτες πείθονται ότι το υπόβαθρο των "πάνω" διελκυστίνδων έχει κάτι καλό για τους ίδιους και δεν γίνεται για την καρέκλα.

Οι νέοι κύκλοι ανοίγουν από πριν αλλά είναι καταλυτικό για την εξέλιξή τους το “πώς και πότε” κλείνουν οι προηγούμενοι!

Επομένως οι φθινοπωρινές εξελίξεις δεν κρίνονται στα τερτίπια ή τις οργισμένες δηλώσεις αλλά στο πεδίο της κοινωνίας!

Η κυβέρνηση και η ΝΔ έχουν λίγα περιθώρια να απαγκιστρωθούν από την ατζέντα που ήδη έχουν "φιλοτεχνήσει", κυρίως να κινηθούν εκτός "market" για μία νέα σχέση με την κοινωνία. Εξάντλησαν πολλαπλώς την ελπίδα της μεταμνημονιακής Ελλάδας με μνημονιακές μεταλλαγές!

Ζητείται και πάλι επανασύνθεση, έξω από το super market, αυτόνομη πολιτική σχέση με τους πολίτες για διέξοδο από την κυκλικότητα της κρίσης. Αυτή είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να επισπεύσει τις εκλογές, διαφορετικά για πολλούς πολίτες το άμεσα ή αργότερα δεν έχει ουσία αν είναι να έχουμε μία από (ή περίπου) τα ίδια. Η ογκούμενη δυσαρέσκεια, ο σκεπτικισμός, ο προβληματισμός της κοινωνίας αναζητεί πορεία με πρωταγωνιστή την ίδια.

Άλλως και πάλι η σοδειά δεν θα μαζευτεί, θα σαπίσει (ξανά) στο χώμα. Έτσι γυρίζει το βλέμμα στα παιδιά με τα κουβαδάκια για λίγο ακόμη: στην ελεύθερη δημιουργία να χαράσσουν δρομάκια στην άμμο και πύργους χωρίς αλλότρια ή ιδιοτελή αφού διαχωρίζουν καθαρά το καλό ή κακό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: