Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ΑΧΕΡΟΝΤΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ!


Μια φορά κι ένα καιρό μιά μέρα, που το καλοκαίρι παρέδιδε στο φθινόπωρο, ένα χωριό δίπλα στο βάλτο ήταν σε "αναταραχή". Είχε πολλές οικογένειες με εργάτριες μέλισσες, κάποιες αξιωματικών, λίγες με βασίλισσες, ελάχιστες δυναστειών και άλλων ειδών (τυφλοπόντικων, κουνουπιών, φιδιών κα) της φύσης.

Η εξουσία ασκούνταν κυρίως από τις οικογένειες αξιωματικών που "επέλεγαν" μερικές δυναστείες και βασίλισσες και ψηφίζονταν βέβαια από τις περισσότερες οικογένειες των εργατριών. Για να το καταφέρνουν αυτό είχαν δίκτυα από μεγάφωνα που κάθε πρωί και βράδυ όριζαν το καλό, το κακό, πως η ευτυχία θάρθει σε όλους, τι την απειλεί, από τι κινδυνεύει ο δρόμος της. Τόνιζαν δε ότι οι κανόνες -καλοί ή κακοί- πρέπει να τηρούνται έως να αλλάξουν. 

Για τα μικρότερα, όποια δεν ήταν "χρυσογεννημένα", καλλιεργούσαν ότι είναι "βρώμικα" και μη σοβαρά, μη έγκυρα, χαμηλού επιπέδου ενώ παράλληλα είχαν τους τυφλοπόντικες που έβγαιναν από τους υπονόμους και φώναζαν: άκουσες τι λένε ή τι θα πούν για εκείνο ή αυτόν και εξαφανίζονταν.

Μια μέρα από το βάλτο ήρθε ένα μολυσματικό ρεύμα και έφεραν τρείς μάγους να το αντιμετωπίσουν. Έδειχναν ως υπεύθυνες κάποιες κυψέλες καθώς και κάποιους αξιωματικούς, ενώ συνέχιζαν να παίρνουν μέλι από τις κοινές αποθήκες όπου αποθήκευαν οι μέλισσες για τις δύσκολες καταστάσεις και τα ανήμπορα χρόνια.

Έτσι οι μάγοι, που έλεγαν ότι έπρεπε να ανακαλύψουμε την συνταγή τους, άρχισαν να διαχειρίζονται τις αποθήκες. Παράλληλα ήρθε ένας κανόνας σκοπιμότητας και ένα μεγάφωνο, που όταν καταστρέφονταν μέλισσες έλεγε "επώδυνο αλλά αναγκαίο", ειρωνευόταν “λάθος του φαύλου παρελθόντος που διοικούσε και επέτρεψε να γίνει”, τώρα λέει: απαράδεκτο να καταστραφούν οι εργάτριες μας.

Αποδεκτό από αρκετές οικογένειες εργατριών αλλά, δεν "κατανοούν" τι φταίει ο κανόνας και δεν δίνουν ότι δικαιούνται οι εργάτριες τους! Έτσι οι μέλισσες αδιαφορούν. Τις ενδιαφέρει να διώξουν την Politic Acherontia Atropos, τον ύπουλο εχθρό της μέλισσας, να προστατεύσουν τις κυψέλες και να την εξοντώσουν από το χωριό.

Στα μαύρα χρόνια, και πριν, αν από κάποια κυψέλη υπήρχε υπαινιγμός για τον κίνδυνο από τον βάλτο ή για το φωτισμό που έβαλαν για να τον έχουν ως αξιοθέατο σε αγώνες ή μίλαγε αρνητικά για τους μάγους την εμφάνιζαν ως ύποπτων κινήτρων, την στοχοποιούσαν, την λοιδορούσαν. Τώρα λένε "το δίκαιο είναι ο κόσμος μας" χρησιμοποιώντας ως σύνθημα της παραμόρφωσης, της διαστρέβλωσης, το ιστορικό σύνθημα από τους αγώνες των μελισσών "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" που τόσο περιπαιχτικά το αντιμετώπιζαν.

Διέσπειραν μίσος και πάθη στις οικογένειες των μελισσιών, δακτυλοδεικτώντας ανάλογα με την εποχή την μία ή την άλλη ως υπεύθυνη για το κακό. Τώρα είναι οι ίδιοι σε άσχημη θέση και οι "κάτω" λένε "να γίνουν όπως κατάντησαν εμάς", δυστυχώς "πληρώνουν" την λογική τους: να ψοφήσει ο γάιδαρος του διπλανού!

Ήδη στις κυψέλες το "και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα" λέγεται μόνο το "εμείς καλύτερα" και στα παραμύθια έχουν αφαιρέσει ότι αφορά τους "πάνω" ή μεγάφωνα με τον ήχο της Acherontia για να μην πανικοβάλλονται τα παιδιά!

Τώρα που ο ένας μάγος παριστάνει τον πόντιο Πιλάτο όλο και φοβούνται νέα χημικά, νέο ήχο με φορμόνες.

Το εκρηκτικό κλίμα στο χωριό ανέβαινε και πάλι αλλά όχι όπως παλιότερα, δεν περιμένουν από διοικούντες και μνηστήρες, μαζεύουν τις δυνάμεις τους και πιστεύουν ότι εκεί μόνο αχνο-φαίνεται ότι σύντομα το "ζήσαμε εμείς καλά" θα κλείνει τα παραμύθια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: