Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΦΥΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΈΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΟ ΔΕΣΜΟ

Την φύση, τον πολιτισμό και τα δημοκρατικά δικαιώματα τα έχουμε δανειστεί από τις γενιές του μέλλοντος και πρέπει να τους τα παραδώσουμε ακέραια.

Η προστασία σε παρόντα και μελλοντικό χρόνο της πολιτιστικής κληρονομιάς σε

φυσικές αλλά και σε κατοικημένες περιοχές δεν εξαντλείται αποκλειστικά στην προστασία της φύσης και στα μνημεία του πολιτισμού.

Οφείλει να συνυπάρχει με την ποικιλότητα των ζώντων πολιτιστικών προορισμών, τους ιερούς φυσικούς τόπους και τα πολιτιστικά τοπία είτε περιλαμβάνονται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, είτε όχι, αναγνωρίζοντας ότι φύση, πολιτισμός, άνθρωποι και τοπία συνδέονται με ένα μοναδικό και αδιάσπαστο δεσμό.

Μόνον η νέα αυτή οπτική στην διαχείριση της κοινής πια οικολογικής και πολιτιστικής ποικιλότητας μπορεί να διασφαλίσει την αειφορική διαχείριση των πόρων, προς όφελος όλων μας ανεξαιρέτως.
Σε χώρες με μακραίωνη ανθρώπινη παρουσία και Ιστορία όπως η Ελλάδα, το περιβάλλον είναι ταυτόσημο με το αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: