Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το σχόλιό μου: Ελπίζω, κύριε Υπουργέ, να έχει προβλεφθεί και η περίπτωση των καθηγητών Μουσικής που προέρχονται από τα Ωδεία και βρίσκονται σε εργασιακή ομηρεία και στο καθεστώς της αναπλήρωσης και της ωρομισθίας από την εποχή του "αλησμόνητου" Υπουργού Καλού.....
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Χ.ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ

Περιοδεία στην Τρίπολη και τα γύρω χωριά πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, συνοδευόμενος από τον γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Γιώργο Παπαηλιού.


Ο υπουργός έστειλε μήνυμα προς τη διαπλοκή, όπως είπε, ενώ σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Τρίπολης, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα όσον αφορά τις προσλήψεις χιλιάδων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα βγει προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» δήλωσε συγκεκριμένα, ενώ ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση σημείωσε σχετικά: «Διαπραγματευόμαστε καθημερινά και στόχος μας είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει κλείσει η 2η αξιολόγηση. Κάποιοι, ίσως να επιθυμούν να αναβληθεί η διαδικασία αυτή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για όλα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας για να καταλήξει ότι «πρέπει να ζούμε με τη διαχείριση των αντιθέσεων».

Αναφερόμενος στην κινητικότητα στο δημόσιο τομέα σημείωσε, ότι «μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα της ψηφιοποίησης των νέων οργανογραμμάτων, κάτι απαραίτητο για να λειτουργήσουν οι νέες νομοθετικές μας παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον δήμο Τρίπολης, όπου ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα, αλλά και στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου οι Χρ. Βερναρδάκης και Γ. Μπασκόζος εξήγησαν τον κυβερνητικό προγραμματισμό στον χώρο της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα προσλήψεων που είναι σε εξέλιξη (2016 -17).

Η περιοδεία έκλεισε με συγκέντρωση στο Αρτεμίσιο, εκεί όπου ο υπουργός Επικρατείας απάντησε σε ερωτήματα για την παραγωγική ανάπτυξη και τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες ειδικότερα. (Τη συζήτηση στην τοπική αυτή συνέλευση συντόνισε ο δήμαρχος της Τρίπολης Δημήτρης Παυλής).

Από εκεί, ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης υπογράμμισε τον κυβερνητικό στόχο για ανασύσταση, όπως είπε, του κοινωνικού κράτους (Παιδεία -Υγεία), ξεκινώντας από το 2017. Έστειλε όμως και μήνυμα σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε στην αρχή του κυβερνητικού έργου, δεν τίθεται θέμα εκλογών. Τον μόνο που θα εξυπηρετούσε η διενέργεια πρόωρων εκλογών, είναι τα κυκλώματα διαπλοκής».


Το ανάρτησα από http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: