Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΝΟΣ ΔΑΝΕΖΗΣ: ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δρ. Μάνος Δανέζης: Μια πραγματική Ιστορία
(Την διάβασα και σας την μεταφέρω σημειώνοντας ότι: «Τα πραγματικά Μεγάλα κοινωνικά γεγονότα που οδηγούν σε έναν Νέο Πολιτισμό, τα γράφουν οι καθημερινοί, διπλανοί μας άνθρωποι, μέσα από, απλές, μικρές και φυσιολογικές, γι’ αυτούς, πράξεις).

Μια πραγματική Ιστορία
 

Ένας φτωχός αγρότης ονόματι Φλέμιγκ, ζούσε στο Ayrshire (Σκωτία).


Μια μέρα κι ενώ δούλευε για να ζήσει την φαμίλια του, άκουσε να καλούν σε βοήθεια από τον γειτονικό βάλτο. 


Άφησε τα εργαλεία του κάτω, έτρεξε και βρήκε έναν φοβισμένο νεαρό που χε χωθεί όλος μέσα το βάλτο, φωνάζοντας και προσπαθώντας να ελευθερωθεί, πριν πνιγεί.


Ο αγρότης έσωσε τον νεαρό που αλλιώς θ’ αργοπέθαινε βουλιάζοντας μέσα στη λάσπη.


Την επόμενη μέρα μια πολυτελής άμαξα έφτασε στο σπίτι του. 


Ένας ευγενής, κομψά ντυμένος άντρας, κατέβηκε και συστήθηκε ως ο πατέρας του αγοριού που είχε σώσει ο αγρότης.
Θέλω να σας ανταμείψω. Σώσατε τη ζωή του γιου μου, είπε στον αγρότη.


Δεν μπορώ να δεχτώ πληρωμή γι' αυτό που έκανα, του απάντησε εκείνος. Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Το ίδιο θα έκανε ο καθένας.
Την ίδια στιγμή ο μικρός γιος του αγρότη βγήκε στην πόρτα του φτωχικού τους.


Είναι γιος σας; ρώτησε ο ευγενής.
Μάλιστα απάντησε με υπερηφάνεια ο αγρότης. 


Τότε σας προτείνω να μου επιτρέψετε να προσφέρω στο γιο σας την ίδια εκπαίδευση με το δικό μου. 


Αν ο γιος σας μοιάσει του πατέρα του , είμαι βέβαιος ότι θα γίνει κάποιος που όλοι μας θα είμαστε περήφανοι.
Ο αγρότης δέχτηκε.


Ο γιος του αγρότη Φλέμιγκ, φοίτησε στα καλύτερα σχολεία της Αγγλίας και στο τέλος πήρε το δίπλωμά του από την Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου St. Marie του Λονδίνου. 


Έγινε ένας πολύ μεγάλος γιατρός, από τους πιο ξακουστούς του κόσμου.
Το 1927 ο διάσημος γιατρός Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ ανακάλυψε την πενικιλίνη.


Πολύ αργότερα ο γιος του αριστοκράτη άντρα , που είχε σωθεί μικρός στο βάλτο, προσβλήθηκε από φυματίωση. 


Ποιος του έσωσε την ζωή αυτή τη φορά ; Σώθηκε χάρη στην πενικιλίνη που είχε ανακαλύψει ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ.


Το όνομα του αριστοκράτη Άγγλου; Σερ Ράντολφ Χένρι Σπένσερ Τσόρτσιλ και του γιου του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ...


Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ κι ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ παρέμειναν φίλοι όλη τους τη ζωή.
Ο Σερ Αλέξανδρος Φλέμιγκ πέθανε το 1955, σε ηλικία 74 ετών στο Λονδίνο. Ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ πέθανε το 1965, σε ηλικία 91ετών και αυτός στο Λονδίνο. 

Τους έθαψαν και τους δύο στο ίδιο κοιμητήριο.Το ανάρτησα από facebook.com/ManosDanezis

Δεν υπάρχουν σχόλια: