Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ) ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

          
... Σε εσάς Μεγάλε Δάσκαλε,
αποτυπώνεται η ρήση
του Πλάτωνα για τους Έλληνες:
«...καθάπερ εικός γεννήματα
και παιδεύματα θεών όντας».


     Βέροια 8 Αυγούστου 2007

Αξιότιμε κύριε Β. Παπαθανασίου,

Έχω την τιμή και την μεγάλη χαρά να θέσω υπ' όψιν σας θέσεις και κρίσεις μου για την «Έγκριση της σύστασης Ιδρύματος με την επωνυμία ΊΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και κύρωση του Οργανισμού του », οι οποίες κατατέθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν στις 17 Απριλίου 2007.

« … Η σύσταση του Ιδρύματος Ερευνών, Μουσικής, Τεχνών και Επιστημών Ευαγγέλου Παπαθανασίου, αποτελεί πολυσήμαντο εγχείρημα για την αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας της εποχής μας.


Το Ίδρυμα αυτό, όπως λεπτομερώς αναφέρεται στον Οργανισμό του, καινοτομεί με την υιοθέτηση πρότυπων ερευνητικών διαδικασιών υψηλής ποιότητας και πρωτοποριακής μεθοδολογίας για τον συσχετισμό της Μουσικής και των άλλων Τεχνών με τις Επιστήμες, τον Λόγο και την Φιλοσοφία ενώ στοχεύει στην επαλήθευση - διασταύρωση της υπάρχουσας αλληλουχίας μεταξύ Τεχνών και Επιστημών.

Επεξεργάζεται και χρηματοδοτεί νέες πρωτότυπες, ερευνητικές θεωρίες οι οποίες θα προάγουν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική ανάπτυξη και παράλληλα θα προωθούν την εμβάθυνση της Μουσικής.

Το Ίδρυμα προσανατολισμένο προς την αδιάσπαστη οργανική ενότητα και συνέχεια του σύγχρονου νεοελληνικού με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, επιδιώκει την μελέτη, έρευνα, διάσωση και προώθηση της Ελληνικής Μουσικής από τους αρχαιότατους χρόνους μέχρι σήμερα, καθώς και την καταγραφή και διαφύλαξη των δημιουργημάτων της. Δηλαδή επιδιώκει την εγγραφή του τέλειου κύκλου της ελληνικής μουσικής, τέχνης και επιστήμης, μέσα στον χώρο και χρόνο που κατοικούμε.

Αποσκοπεί στην προστασία, διάσωση, διαφύλαξη και ανάδειξη του οικουμενικού πολιτιστικού πλούτου καθώς και της ελληνικής πολιτιστικής, άϋλης και υλικής, κληρονομιάς.

Διασώζει, περισυλλέγει και αναπαράγει τα μουσικά όργανα του ελληνικού λαού αλλά και των άλλων λαών της γης ενώ αναδεικνύει την άμεση και ουσιαστική σχέση της κατασκευής των μουσικών οργάνων με τις Επιστήμες και τις Τέχνες και μελετά και ερευνά για την κατασκευή νέων μουσικών οργάνων και την βελτίωση των υπαρχόντων.

Σκοπεί στην έκδοση και κυκλοφορία μουσικών συνθέσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μουσικού έργου του ιδρυτού του, πολυβραβευμένου Βαγγέλη Παπαθανασίου με οποιοδήποτε μέσο υπάρχει ή θα εφευρεθεί.

Συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση και αναβάθμιση της μουσικής παιδείας στη Ελλάδα και της διεθνούς προβολής της τόσο δια του διεθνούς καταξιωμένου έργου του ιδρυτού του όσο και δια της παγκοσμίου κύρους και φήμης προσωπικότητας του.

Από τα σημαντικότερα που έχει να προσφέρει η νεότερη Ελλάδα στον τομέα της Μουσικής Τέχνης και Επιστήμης είναι η σύγχρονη πρωτοποριακή μουσική της παραγωγή, που αποτελεί και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συμβολές στον Πολιτισμό μας. Μια δημιουργία που κατέχει κορυφαία θέση στην παγκόσμια πρωτοπορία και έχει σημαδέψει και προωθήσει την πορεία της Μουσικής του 20ου και του 21 ου αιώνα είναι του εμπνευσμένου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου Έλληνα όχι μόνον στην καταγωγή αλλά κυρίως στην σχέση του με το ελληνικό πνεύμα, των αρχαίων περισσότερο, όπως αποδεικνύει η θεμελίωση του έργου του πάνω στις φιλοσοφικές και μαθηματικές αρχές τους.

Όσον αφορά το θέμα της επιστημονικής μελέτης η Ελληνική Μουσική αξιώνεται, στο πρόσωπο του Βαγγέλη Παπαθανασίου, να γνωρίσει και τον συστηματικό μελετητή της, που θα προχωρήσει πέρα από τις μεμονωμένες καταγραφές και παρατηρήσεις, στην ευρεία συλλογή και καταγραφή όλων των ρυθμών και μοτίβων της, θα ανιχνεύσει τις πηγές της και θα επιχειρήσει με επιστημονική μέθοδο την λύση των ποικίλων προβλημάτων της. Ζήτημα εξαιρετικά πολύπλοκο που απαιτεί μεγάλα οικονομικά μέσα και ιδιότυπο επιστημονικό εξοπλισμό.

Πρώτα από όλα όμως απαιτείται να υπάρχει κι εδώ υπάρχει με απόλυτο τρόπο, ο συναισθηματικός δεσμός του ερευνητού με το αντικείμενο των ερευνών του και κατόπιν η ιστορική, φιλολογική και φιλοσοφική γνώση που θα εμπλουτιστεί από την αρχαιολογική έρευνα και θα εξασφαλίσει την ασφαλή αναζήτηση των πηγών καθώς και την σωστή εκμετάλλευσή και αξιοποίησή τους.

Με την σύσταση του Ιδρύματος Ερευνών, Μουσικής, Τεχνών και Επιστημών Ευαγγέλου Παπαθανασίου, ο ιδρυτής του εμπνέεται και πραγματοποιεί ένα είδος δευτεροβάθμιας ελληνικής συνδημιουργίας του κόσμου, χτίζοντας και διαμορφώνοντας τον χρόνο και τον χώρο, την διάρκεια και την κίνηση, την σιωπή και τον ήχο και γενναιόδωρα μας τα χαρίζει πειθαρχημένα, εξιδανικευμένα, πνευματοποιημένα και μεταμορφωμένα σαν από θαύμα.
Βαγγέλη Παπαθανασίου σε ευχαριστούμε ».

Επιπροσθέτως επιθυμώ, ως Πρόεδρος Ομίλου για τα ιδεώδη της UNESCO, υπό την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» με έδρα τη Βέροια του νομού Ημαθίας, διερμηνεύοντας και τα συναισθήματα πολλών εκλεκτών συμπολιτών μου, να επιλέξετε την ιστορική πόλη της Βέροιας για την ίδρυση, εφ' όσον τούτο είναι εφικτό, Παραρτήματος του Ιδρύματος Ευαγγέλου Παπαθανασίου.Βέροια 8 Αυγούστου 2008

Με βαθύτατη εκτίμηση

Χρυσάνθη(Θούλη) Μιλτιάδη Σιδηροπούλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!