Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΛΗ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ


Οι αγώνες των γυναικών για την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη είναι διαχρονικοί και υλοποιούνται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στους τομείς της ισότιμης πρόσβασης ανδρών και γυναικών στην εκπαίδευση, τις ευκαιρίες απασχόλησης και τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι γυναίκες υπολείπονται ακόμη του νόμιμου δικαιώματος συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και στη διαχείριση των ανθρωπιστικών υποθέσεων.

Η προστασία απέναντι στη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, εργασιακή και οικονομική βία δεν αποτελεί, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, για όλες τις γυναίκες αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα.

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας τιμούμε τους αγώνες για την εξάλειψη των διακρίσεων εναντίον των γυναικών.

Όμως πέρα από το θέμα της νομικής ισότητας υπάρχει το θέμα της ίδιας της ανθρώπινης επιβίωσης. Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αφορούν και τις γυναίκες.

Είμαστε εμείς οι γυναίκες, οι φορείς που εγκαινιάζουν τη δράση που βοηθά στη διατήρηση της ζωής στη γη.

Εμπεδώνουμε, αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε για την Ισότητα, την Ισονομία και την Ισοπολιτεία.

                                                          
-Η κυρία Αντιγόνη Καραλή - Δημητριάδη είναι Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Γυναικών.

http://www.imnews.gr/index.php?id=5&did=189 
http://www.laosver.gr/news/local/30674.html?print=Y

Δεν υπάρχουν σχόλια: