Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: 19 ΜΑΪΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Αφιερώνεται στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων, που αφανίστηκαν  βίαια, βάρβαρα, βάναυσα από το Τουρκικό Κράτος, στην καταστροφή του Ελληνισμού της Ανατολής.

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ – ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ»

Στους αείμνηστους γονείς των γονιών μου 
Καλλίνικο και Χρυσάνθη Σιδηροπούλου, 
Ιωάννη και Πολυξένη Πολυχρονίου. 


Αντί προλόγου:

«Η πορεία του Ελληνισμού της Ανατολής συγκροτεί μια σπουδαία αλλά και τραγική πτυχή της νεοελληνικής ιστορίας». Ακριβώς γι’ αυτό, η εβδομηντάχρονη παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος του Ελληνικού Κράτους, που οφείλει να ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μας άφησε ιστορικά «αδικαίωτους» Πόντιους, Θράκες, Μικρασιάτες, όλους τους Έλληνες. «Γιατί η ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής, οδηγεί στην αποκάλυψη μιας μοναδικής πορείας του ελληνικού κόσμου, ο οποίος, ακολουθώντας το μοναχικό του δρόμο, δημιούργησε το δικό του ελληνικό πολιτισμό, μέρος της θαυμαστής και ανθρωποκεντρικής πολυμορφίας του ελληνικού κόσμου». Η διεθνής αναγνώριση της γενοκτονίας και του δράματος του ξεριζωμού των Ποντίων, του άγνωστου ελληνικού ολοκαυτώματος , που ολοκληρώθηκε στη σφαγή του 1922, αποτελεί για όλους τους Έλληνες «ζέον χρέος», όχι μόνο για τη δικαίωση εκείνων που έφυγαν αλλά κυρίως για τη δικαίωση εκείνων που έρχονται και πάνω από όλα ιερό χρέος προς την Πατρίδα. Ως εκπλήρωση του μεγάλου ιστορικού μας χρέους απέναντι σε όλους όσους μας δίδαξαν, μέσα από τα βάθη του Χρόνου, ότι το να είσαι Έλληνας είναι κάτι μοναδικό.
Αγωνιζόμαστε για τον εντοπισμό, την καταγραφή, τη διαφύλαξη και την προβολή της Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της προφορικής παράδοσης και έκφρασης, της γλώσσας, των παραστατικών τεχνών, των κοινωνικών πρακτικών, των τελετουργικών και των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αγωνιζόμαστε για το σεβασμό, την προστασία και τη διάδοση της Άϋλης Ποντιακής, Μικρασιατικής και Θρακικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της παράδοσης, του προφορικού πολιτισμού, της συλλογικής μνήμης και συνείδησης των Τραντέλλενων Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών.

Αγωνιζόμαστε για την εγγραφή των Μνημείων του Ποντιακού, Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού στον Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που θα συμβάλλει, θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στις επόμενες γενιές, τις ιστορικές μνήμες και τις παρακαταθήκες του Ελληνισμού, ανασυνθέτοντας την εικόνα της ελληνικής παρουσίας στις «αλησμόνητες πατρίδες». 

Αγωνιζόμαστε για την παγκόσμια αναγνώριση όλων των Γενοκτονιών, που διαπράχθηκαν και εκτελέστηκαν κατά Λαών κι Εθνών, κατά της Ειρήνης, της Ελευθερίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά της αδιατάρακτης και φυσικής συνέχειας της Ιστορίας και του Πολιτισμού.
     Ο αγώνας μας είναι ακατάλυτος γιατί είναι δίκαιος.    
        «Κανένας Δεν Ξεχνά - Τίποτα Δεν Ξεχνιέται».

Θούλη-Χρυσάνθη Σιδηροπούλου
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Πηγή http://kars1918.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: