Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη

Σιδηροπούλου Χρυσάνθη-Θούλη
«ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ»: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ(ΘΟΥΛΗ), Sidiropoulou Thouli - Chrysanthi: Η δήλωσή μου στα ΜΜΕ την 14/1/2015 μετά την αντιδημοκρατική και ανθρωποφαγική πολιτική καρατόμηση μου κι ενώ χρίστηκα και ανακηρύχτηκα υποψήφια με κάθε προβλεπόμενη σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και νόμιμη διαδικασία, από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί Προεδρίας Βενιζέλου, από τον Κουκουλόπουλο και τον "Ημαθιάρχη" Χρυσοχοΐδη,συνεπικουρούμενοι από τους διορισμένους φίλους και φίλες τους στην Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας και δυο πρώην Δημάρχους ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Βέροιας._"Ανήκω στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Πορεύτηκα πάντα με το όραμα που μας ενέπνευσε, τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσε και εν τέλει μας καθόρισαν, ο αείμνηστος Ηγέτης της Δημοκρατικής Παράταξης. Αποτιμώντας σαφέστατα, στο παρόν και το μέλλον, την στρατηγική του Ανδρέα Παπανδρέου, ως και την μοναδικά διατυπωμένη στρατηγική πρόταση για τον Κοινωνικό Μετασχηματισμό της Ελλάδας, τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό με Ανθρώπινο πρόσωπο και Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό, στον Κόσμο των ανοιχτών συνόρων. Στην μακρόχρονη θητεία μου στα κορυφαία όργανα του κόμματος, εκλεγμένη πάντα από Συνέδρια και την λαϊκή βάση του Κινήματος, αγωνίστηκα με πάθος και ψυχή για τις ιδέες μου, συμπορευόμενη με τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με συμμάχους και αντιπάλους, με φίλους και εχθρούς. Κρατώντας πάντα στάση Κοινού Αγώνα. Με λάθη και παραλείψεις. Με δημιουργικές συνθέσεις. Αφήνοντας πίσω εσωστρέφειες, χαρακώματα και άγονες αντιπαραθέσεις. Οι «καθεστωτικές» συμπεριφορές και οι εγωκεντρικές μακαριότητες διαφόρων εκφάνσεων του «κυβερνητισμού» και των μονίμων οπαδών του είναι, πάντα, ιστορικά ανόητες και απαράδεκτες. Δεν μετέχω των «αχράντων μυστηρίων» ‘’ιδιοκτητών και ενοικιαστών’’, ‘’οικογενειοκρατούντων και οικογενειοκρατουμένων’’, ‘’Διευθυντηρίων και μυημένων’’, ‘’πρoθύμων και αρεστών’’, ‘’ Ημαθιαρχών και επίδοξων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας’’, ‘’ελίτ και λαϊκιστών’’. Ανήκω στο ΠΑΣΟΚ που ιδρύθηκε για να υπηρετεί τον Λαό και την Πατρίδα. ΜΟΝΟΝ. Με δημοκρατικές διαδικασίες και λειτουργία. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ που ανήκει στον Δημοκρατικό Ελληνικό Λαό. ΜΟΝΟΝ. Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έδωσα τον ‘’όρκο της νιότης και της ζωής’’ μου. ΜΟΝΟΝ.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ UNESCO

 Για να μπορούν οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων να συνεχίσουν να μιλούν την ελληνική γλώσσα και να ακούν «μέσα από τα κόκκαλά της το σταθερό άσμα των περιπετειών της ελληνικής ψυχής».

Η διαφύλαξη της γλωσσικής μας κληρονομιάς αποτελεί «μέγιστον μέλημα», επειδή η ελληνική, η μητρική μας γλώσσα, είναι ο ισχυρότερος συνδετικός ιστός των παραδόσεων και του πολιτισμού μας και συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης. 

Οι ρίζες της ελληνικής γλώσσας, όπως και η ιδέα της ελευθερίας σηματοδοτούν την εθνική μας ταυτότητα. Μόνον μέσω της γλώσσας επιτυγχάνεται η ουσιαστική μύηση
στον ιδεολογικό πλούτο του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γραμματείας, του ελληνοκεντρικού ανθρωπισμού και της κοινής μήτρας των αξιών και των ιδεών, που διαμόρφωσαν τις κοινωνίες και τα έθνη του κόσμου μας.

Στην εποχή μας, περισσότερο ίσως από ποτέ, είναι απολύτως αναγκαία η συνειδητοποίηση, ότι η ολοκληρωμένη γνώση της γλώσσας μας προϋποθέτει, την αποκατάσταση των άρρηκτων σχέσεων ανάμεσα στις παλαιότερες μορφές της και στη σημερινή.

Στην εκπαίδευση σίγουρα, δεν αρκεί η ποσοτική ενίσχυση της γλωσσικής παιδείας. Επιβεβλημένη είναι η ποιοτική αναβάθμιση του γλωσσικού μαθήματος, που έχει δύο προαπαιτούμενα: την ελκυστική και αποδοτική διδασκαλία και τα κατάλληλα για το σκοπό αυτό, καλογραμμένα διδακτικά βιβλία.

Για να μπορούν οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων να συνεχίσουν να μιλούν την ελληνική γλώσσα και να ακούν «μέσα από τα κόκκαλά της το σταθερό άσμα των περιπετειών της ελληνικής ψυχής».

Η ελληνική γλώσσα συνιστά φορέα θεμελιωδών γραμματειακών ειδών και διαχρονικών αξιών. Με αυτήν, διαχρονικά και παγκόσμια, διαμορφώθηκαν οι ηθικές, κοινωνικές και πολιτικές ιδέες, με επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Η προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας, η διάσωση των γλωσσών που τείνουν να εξαφανιστούν, η προστασία και η διαφύλαξη της μητρικής γλώσσας και της γλωσσικής κληρονομιάς των Λαών και των Εθνών υπομνηματίζει την Ιστορία, αποκαλύπτει τα βάθη της Συνείδησής του Κόσμου και όλους μας ανεβάζει στους χώρους του Αιώνιου.
http://thouli.blogspot.com/2011/05/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: