Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ MARFIN»

H Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής τόνισε ο θάνατος του διαδηλωτή θυμίζει "την ημέρα που είχαμε 3 θύματα στη Μarfin ενώ λίγο αργότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο και όλα αυτά που λέει για τη μη ψήφισή του εκβιάζει ωμά το λαό.
"Δεν θα μιλήσω σε υψηλούς τόνους, η δική μας δυναμική παρέμβαση έχει σημασία αλλού και όχι σε αυτό το κοινοβούλιο, ακόμα και αν σήμερα υπάρχει ένας νεκρός, αν έφερε μελανά χτυπήματα στο χώμα, πράγμα που έγινε ακριβώς μέσα στη διαδήλωση. Τώρα στον Ευαγγελισμό υπάρχουν 40 τραυματίες. Δεν θα μιλήσω για την κομματική ταυτότητα του θύματος, κάθε άφοβος αγνωνιστής που μάχεται μπορεί να είναι και θύμα συγκεριμένων επιλογών. Ωστόσο, το γεγονός εμένα μου θύμισε την ημέρα που είχαμε 3 θύματα στη Μαρφίν", δήλωσε από το βήμα της Βουλής η γ.γ. του ΚΚΕ.

"Εδώ εκβιάζεται ένας ολόκληρος λαός, ψηφίστηκε χθες ομόφωνα το νομοσχέδιο, από το ΠΑΣΟΚ, αλλά τί συζητάμε αφού οι ίδιοι ψήφισαν το μνημόνιο" είπε η Αλέκα Παπαρήγα ενώ υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση εκβιάζει το λαό λέγοντας ότι: "αν δεν ψηφιστεί το συγκεκριμένο άρθρο δεν πέρνουμε τη δόση, δηλαδή ένα άρθρο είναι που θα ανατρέψει όλη την κατάσταση; Αυτός ο εκβιασμός τελικά δεν θα περάσει θα γίνει μπούμερανγκ."
Μιλώντας για τα σημερινά γεγονότα η Α. Παπαρήγα τόνισε: "Θέλω να σταθώ στα σημερινά γεγονότα, ότι έγινε σήμερα ήταν προσχεδιασμένο, υπήρχε ένα μπλοκ συνδικαλιστικό, η ΠΟΕΔΥ, έφυγε αλλά δεν κατηγορείται γι' αυτό και εκεί ήρθαν αμέσως και μπήκαν μέσα αναρχοαριστεροί, φασιστοειδή, άνθρωποι του ΛΑΟΣ, το κίνημα δεν πληρώνω, κτλ.".
"Δεν θα χαριστούμε στους προβοκάτορες, είμαστε ιδεολογικά και πολιτικά προετοιμασμένοι για να δώσουμε τη μάχη", συμλήρωσε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε επίσης πως όλα  γίνονται  για να φοβίσουν τον κόσμο να μην κατεβαίνει στα συλλαλητήρια, υπογραμμίζοντας ότι: "αυτοάμυνα κάναμε και δεν είναι τυχαίο ποιοί είναι οι τραυματίες και ποιός ο νεκρός."
Ολοκληρώνοντας η Α. Παπαρήγα διευκρίνησε οτι "Δεν είναι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των κουκουλοφόρων αλλά υπάρχει η αντίληψη ότι μόλις κάνουν ένα ντου για μια καινούρια κυβέρνηση θα είμαστε έτοιμοι και χρήσιμοι" ενώ συμπλήρωσε ότι: "Την ίδια ώρα που ο λαός στενάζει κάποιοι περιμένουν υπουργοποιήσεις τη Δευτέρα."
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: